Справу щодо рівнянина, якого підозрюють у крадіжці із банку, розглянуть із початку

Рівненський апеляційний суд скасував ухвалу слідчого судді Рівненського міського суду від 09 січня 2020 року, якою застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до громадянина Б., який підозрюється за ч.2 ст.15, ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена повторно, поєднана із проникненням у інше приміщення). Місцевий суд проголосив рішення та взяв чоловіка під варту не виходячи до нарадчої кімнати, повдіомляють у пресслужбі Рівненського апеляційного суду.

Предметом розгляду в Рівненському апеляційному суді стала апеляційна скарга захисника на ухвалу слідчого судді Рівненського міського суду від 09 січня 2020 року про застосування до підзахисного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб, із визначенням застави — 80 000 гривень. Захисник просив ухвалу місцевого суду скасувати та постановити нову, якою застосувати до підозрюваного Б. запобіжний захід у вигляді домашнього арешту у нічний час.

Так, рівнянин Б. підозрюється у тому, що 8 січня 2020 року перебуваючи на вулиці Данила Галицького у м. Рівне, шляхом віджиму вікна проник до відділення «УкрСиббанку», звідки намагався викрасти майно на загальну суму 3837, 22 грн.

Заслухавши думку учасників судового розгляду, Рівненський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду кримінальних справ, апеляційну скаргу захисника задовольнив частково. Ухвалу місцевого суду скасував та призначив новий розгляд в суді першої інстанції.

Скасовуючи ухвалу слідчого судді, суд апеляційної інстанції виходив з того, що під час апеляційного розгляду, переглянувши диск із відеофіксацією судового засідання в суді першої інстанції, було виявлено порушення. Проголошення рішення слідчим суддею відбулося без видалення суду в нарадчу кімнату. Так, як рішення проголошується після виходу суду з нарадчої кімнати, то ухвалу суду першої інстанції ухвалено з істотним порушенням вимог кримінального процесуального законодавства.

Оскільки, рішення місцевого суду про обрання підозрюваному Б. запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою скасовано, то його звільнили з-під варти в залі судового засідання.

Читайте також