Спроба форсувати річку Сіверський Донець вартувала життя 400 російським солдатам

Намагання перейти Сіверський Донець у Білогорівці стало одним із найбільш смертоносних для російської армії. 

Про це повідомляє видання "The New York Times".

Кореспондент видання побував на місці події та побачив наслідки бою: підірвані танки, уламки понтонних мостів, купи зрізаних вибухами гілок і тіла російських солдатів, деякі з яких наполовину потопають у бруді.

У лісі "з дерев звисають шматки розірваної російської військової форми", місцями стоїть "нестерпний запах трупів, що розкладаються", зазначив журналіст. Тільки в одному місці він побачив 15 спопелених бронетранспортерів.

Чому так сталося? Росіяни мають мету — оточити українських військових у Сєвєродонецьку, який просто знаходиться найближче до непідконтрольних Україні територій. Вони прагнуть наступати як з півночі, так і з півдня, щоб перекрити єдину лінію постачання України, що залишилася для міста Сєверодонецьк.

Річка Сіверський Донець є для росіян природною перешкодою, а місць для понтонної переправи небагато. Кілька таких переправ ЗСУ зруйнували, пустивши за теією плавучі міни. 

Росіяни спішно заклали нові понтони та переправили бронетехніку, але прорвати українську лінію оборони їм не вдалося.

Десятки бронетехніки та піхоти опинилися у пастці та були розтрощені українською артилерією. Українці також вдарили по російських військах, які задіяні в мостових роботах на дальньому березі.

До слова, на цьому ж напрямку випробували американські гаубиці M777. Деяким російським солдатам вдалося переплисти річку водою. 

Серед речей російських солдатів українці знайшли посвідчення до медалі полковника РФ за участь у війні – нагороди "за бойові заслуги".

 

Читайте також