Стало відомо ім`я "хабарника", якого "на гарячому" впіймали у Вараші

Як вчора вже писав портал "РівнеМедіа", у Вараші, що на Рівненщині, співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією та прокуратурою викрили на хабарі директора та головного енергетика одного з комунальних підприємств Вараша. Правоохоронці встановили, що посадовці вимагали від приватного підприємця вісімнадцять тисяч гривень «за сприяння» у виконанні спеціалізованих робіт з підключення до електромережі у місті Вараш.

Як виявилося, затримання вараських посадовців відбулося ще місяць тому, втім, лише вчора працівники УСБУ вирішили надати розголосу цій справі.

Нині ж стало відоме ім`я одного з цих одіозних посадовців. Як з`ясували журналісти місцевого видання Varash.info, затриманим хабарником виявився директор Вараського КП "Благоустрій" Юрій Сергійчук та його підлеглий, головний енергетик цього ж підприємтсва, ім`я якого поки не відоме. 

Юрій Сергійчук, фото - varash.info

На сайті єдиного державного реєстру судових рішень вдалося знайти ухвалу Рівненського міського суду, згідно якої був накладений арешт на речі та документи, вилучені 05.10.2017 під час обшуку за адресою: Рівненська область, м. Вараш, вул. Комунальна, 2/2, де розміщене комунальне підприємство «Благоустрій».

Також із обґрунтувань вищевказаного документу слідує, що директор комунального підприємства «Благоустрій» Кузнецовської міської ради (згідно документу), використовував свій службовий вплив на підлеглого - головного інженера - і вимагав неправомірну вигоду у розмірі 18 000 гривень за виконання робіт без оформлення договору.

На разі триває досудове розслідування. За вказане кримінальне правопорушення посадовцям може загрожувати відповідальність у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

ДОВІДКОВО:

Юрій Сергійчук був призначений директором КП "Благоустрій" лише влітку 2016 року, майже одразу після його створення. У Вараші він вже добре відомий завдяки придбаному за кругленьку суму вживаному екскаватору, дизайнерським вуличним вазам, зламаним сміттєвим урнам, непрацюючим вуличним ліхтарям тощо.

ВІДЕО затримання дивіться тут.

Марина НАЗАРЧУК

 

Читайте також