Старе приміщення перетворили у сучасний простір: «Рівне Разом» завершує роботу над Будинком ветеранів

Трішки більше як місяць знадобилось громадській організації «Рівне Разом» та Віктору Шакирзяну, аби перетворити старе занедбане приміщення, яке виділили для облаштування Будинку ветеранів, на сучасний простір. Нині будівельні роботи вже на завершальному етапі. Волонтери організації, ветерани та будівельники демонтували стіни, підлогу, перекриття і двері – усе було в аварійному стані.

Також тут повністю замінили розведення електропроводки та інші комунікаційні мережі. Єдине, що лишили - каскади арок на стелі та вікнах.

Для людей із обмеженими можливостями облаштовують безбар’єрне середовище – у приміщенні є пандуси, аби маломобільним групам населення було комфортно пересуватись у Будинку ветеранів. Наразі на завершальному етапі оздоблення стін, стелі та підлоги.

Як розповів голова громадської організації «Рівне Разом» Віктор Шакирзян, за тиждень-два планують здати об’єкт.

«Роботи йдуть дуже інтенсивно. Приємно, що вони наближаються до фінішу. Відкриття Будинку ветеранів – це вдячність військовим, які сьогодні боронять наші кордони. Такий простір повинен бути в кожному місті. Військові зможуть проходити тут реабілітації, отримувати консультації та іншу допомогу, - переконаний голова «Рівне Разом» Віктор Шакирзян. - Нам варто розуміти, що у нас у країні війна, пам’ятати, що коли наші військові на передовій ведуть бої із російськими окупантами, нам потрібно їх підтримувати тут, у тилу».

Невдовзі вже розпочнуть працювати над зонуванням, завезуть меблі та необхідний інвентар. У будинку ветеранів будуть надавати психологічну, соціальну та юридичну підтримку.

«Зараз це взагалі зовсім інша будівля. Навіть відчуття, що тут не 220 квадратних метрів, а більше. Мене ці темпи вражають. Дуже круто, що ми зберегли цю старовинність і додали в цей інтер’єр сучасності - вийшов чудовий ветеранський простір. Зараз ми за підтримки Віктора Шакирзяна та «Рівне Разом» здійснюємо мрію ветеранів, родин загиблих героїв і волонтерів. Залишилось зовсім небагато», - розповідає волонтерка та ініціаторка створення Будинку ветеранів Вікторія Шинкаренко.

До слова, у ветеранському просторі в Рівному облаштовують кабінет допомоги, невеликий хостел, зал для проведення тренінгів і групових занять, майданчик для спілкування - «коло друзів» та дитячу кімнату.

Читайте також