Стрільця-санітара з Костополя посмертно нагородили "Хрестом хоробрих"

Загиблого Тараса Степчука нагородили нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних сил України - "Хрестом хоробрих". Відзнаку вручили батькам полеглого оборонця.

Інформують у Костопільській міськраді.

"Тарас Степчук - серед тих, хто віддав за Україну найдорожче - своє життя, і поліг смертю хоробрих на Донеччині 17 лютого 2023 року. Військовий за час служби проявив себе як мужній та відважний воїн, тож за свій героїзм і був удостоєний нагороди, але, на жаль, посмертно...", - зазначають у дописі.

У березні 2022 року чоловік мобілізувався до лав Збройних сил України, із початку російського вторгнення самовіддано захищав рідну землю. Служив стрільцем-санітаром стрілецької роти військової частини А7098. Тарас виховувався в сім’ї патріотів, тож змалечку добре розумів значення слів Бог, хліб, Батьківщина, родина, добро, гідність, відданість, мужність і незламність.

Нагрудним знаком «Хрест хоробрих» нагороджуються військовослужбовці та працівники Збройних сил України за героїчний учинок, пов'язаний із ризиком для життя (здоров'я) під час участі в бойових діях об'єднаних, антитерористичних операцій, а також операціях із підтримання миру та безпеки, ліквідації наслідків природних і техногенних катастроф, інших надзвичайних ситуацій.

Читайте також