Студента та працівників вишу у Рівному судитимуть за "липові" запрошення іноземцям на навчання

Судитимуть двох співробітників та одного студента рівненського вишу, яких підозрюють у переправленні іноземців через український кордон.

Як повідомляють у пресслужбі прокуратури Рівненщини, упродовж кількох місяців працівники навчального закладу виготовили 13 запрошень громадянам Туркменістану на навчання.

Досудовим розслідуванням встановлено, що начальник та провідний фахівець одного з підрозділів навчального закладу за попередньою змовою, упродовж липня-серпня 2021 року, та за пособництва студента-іноземця ще й діючи повторно, виготовили запрошення 13 громадянам Туркменістану на навчання в університеті. При цьому вони достовірно знали, що запрошені не мають наміру навчатись у виші, проте сприяли їм у незаконному перетині державного кордону України.

Крім того, встановлено також, що цей же начальник відділу одержав 2200 доларів США хабаря від іноземних студентів за вплив на професорсько-викладацький склад, голову та членів екзаменаційної комісії.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Читайте також