Студентам Рівненщини розповіли, хто може отримати право на податкову знижку

фото - Фейсбук

Студентам Острозької академії розповіли про право на податкову знижку, пише Головне територіальне управління юстиції у Рівненській області.

Працівники Рівненської юстиції розповіли студентам Національного університету "Острозька академія" про їхнє право на податкову знижку.

Податкова знижка – це сума, на яку дозволяється зменшити розмір сплаченого особою податку на доходи фізичних осіб у зв’язку з оплатою нею послуг навчання. Завдяки другому пакету законодавчих ініціатив #ЧужихДітейНеБуває податкова знижка надаватиметься за оплату дошкільної, позашкільної і загальної середньої освіти.

Право на таку знижку мають громадяни України, які сплачують за навчання у закладах дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійно-технічної та вищої освіти за себе або члена своєї сім`ї 1-го ступеня споріднення (батьки, чоловік/дружина, діти, у тому числі усиновлені).

Для того, щоб отримати податкову знижку на навчання необхідно:
- оплатити навчання та зберегти квитанцію для податкової про оплату;
- отримати від роботодавця довідку про доходи;
- до 31 грудня поточного року заповнити податкову декларацію про майновий стан та доходи за минулий рік;
- подати документи на отримання знижки в ДФС за місцем реєстрації та отримати податкову знижку.

Податкова знижка нараховується на доходи, які отримані у вигляді заробітної плати, при цьому сума податкової знижки не повинна перевищувати розмір заробітної плати, яку платник отримав протягом року.

Дізнатися більш детально про своє право на податкову знижку студенти Острозької академії зможуть також завдяки інформаційним плакатам, розміщеним у навчальному закладі працівниками Головного територіального управління юстиції у Рівненській області.

Читайте також