Суд арештував активи "Моршинської", які належать російському олігарху Фрідману

Суд наклав арешт на корпоративні права підприємств, які є одними з найбільших виробників мінеральної води на території України на загальну суму понад 53,4 млн грн. Це цінні папери та грошові кошти, що є частками статутного капіталу підприємств, бенефіціарним власником яких є російський олігарх. 

Про це повідомляє Офіс генпрокурора. 

За даними слідства, російський олігарх із бізнесменами шляхом укладання правочинів із продажу корпоративних прав намагалися уникнути можливих негативних наслідків у вигляді накладення санкцій та застосування заходів примусового вилучення прав власності, передбачених законодавством України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 3 ст. 209 КК України), здійснюється детективами БЕБ України за оперативного супроводу Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України. Також Офісом Генпрокурора організовано взаємодію із Держфінмоніторингом, Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку та Державною податковою службою України.

Як повідомляє УП, йдеться про виробника мінеральних вод "Моршинська". Брендами "Моршинська" володіє IDS Group Ukraine. Вона "дочкою" міжнародної групи IDS Borjomi International (входить до "Альфа-груп")

Компанією володіє російський олігарх Михайло Фрідман, що знаходиться під санкціями США, ЄС та Британії.. 

 

Читайте також