Суд націоналізував ТРЦ "Ocean Plaza", що належав російському олігарху

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Мін'юсту щодо націоналізації акцій ТРЦ ""Ocean Plaza", що належав російському олігарху аркадію Ротенбергу та членам його родини. 

Про це повідомляють у пресслужбі ДБР. 

- 20 березня ВАКС прийняв рішення про конфіскацію контрольної частини корпоративних прав, цілісних майнових комплексів, рухомого та нерухомого майна, грошових коштів на банківських рахунках, в тому числі ТОВ «Авангард-Віларті» та ТОВ «ІС «Либідь», які є власниками торгово-розважального центру «Ocean Plaza». Рішення суду вступить в дію за 10 днів, - йдеться у повідомленні. 

Майже 70% акцій ТРЦ перейде в управління держави. 

У ДБР зазначили, що доведена причетність до фінансування злочинів направлених на зміну меж території або державного кордону України та ведення агресивної війни проти України резидента російської федерації Аркадія Ротенберга, який є наближеним до президента росії Володимира Путіна.

Нагадаємо, що стосовно Аркадія Ротенберга, його доньки Лілії Ротенберг та ще низки осіб з їх оточення, указами Президента України від 19.10.2022 №726/2022 та №727/2022 введено в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України «про застосування персональних спеціальних економічних інших обмежувальних заходів (санкцій).

 

Читайте також