Суд не зупинив будівництво на Толстого, 10 в Рівному для перевірок (ВІДЕО)

Фото - відкриті джерела

Сьогодні в Рівненському окружному адміністративному суді розглядали заяву про задоволення  позову щодо припинення робіт на будівництві в Рівному за адресою вул. Льва Толстого,10. Відтак, представники Рівненського обласного краєзнавчого музею вимагали, аби суд зобов’язав ДАБІ та ДАБК перевірили відповідність усіх документів на будівництво. Також хотіли, аби суд примусив забудовника припинити роботи на період виконання перевірок. Відповідачі на судове засідання не з’явилися й подали клопотання про розгляд без їх присутності.

Проти будівництва 12-поверхівки за адресою вул. Льва Толстого, 10 в Рівному вже довгий час виступають працівники музею та культурні діячі. Адже поруч знаходиться об’єкт культурної спадщини – Рівненський обласний краєзнавчий музей.  Активісти запевняють, що будівництво у тому місці є небезпечним, оскільки будівельні роботи можуть спровокувати руйнування музею. За їх словами, у музеї вже пішли тріщини після початку будівництва по-сусідству.

Представники краєзнавчого музею запевняють, що ані Державна архітектурно-будівельна інспекція (ДАБІ), ані будівельний контроль (ДАБК) не перевіряють належним чином цю територію.

«До очевидних ознак порушення цього будівництва можна віднести наступне: у декларації про початок будівельних робіт, яка була зареєстрована, зазначені неправдиві й невірні дані щодо категорії складності, а саме замість IV категорії, до якої насправді відноситься будівництво, зазначено перелік не тої складності, оскільки категорія складності визначається згідно з розрахунками житлової забудови, дані зазначені в таблиці А1 додатку до ДСТУ -Н Б В.1.2-16:2013. Згідно з вказаною таблицею, в декларації, а також в будівельному паспорті на об’єкті зазначено дані щодо ІІІ категорії складності. Однак, і в будівельному паспорті так само дані щодо ІІІ категорії складності», - зазначив представник Рівненського обласного краєзнавчого музею Євген Варивода.

 

До слова, для будівництва за IV категорією потрібно набагато більше документів та дозволів різного роду.

Відтак, суддя Л. Жуковська не задовольнила заяви музею. Представники зазначили, що подаватимуть апеляцію.

 

Читайте також