У машині були скляні стопки: суд покарав жителя Рівного, який п’яним виїхав на зустрічку і спричинив жахливу автотрощу

У січні минулого року на трасі Київ-Чоп на об’їзній Дубна в автотрощу потрапили відразу чотири автомобілі - Chevrolet Niva, Renault Duster, DODGE, Renault Trafic. З двох останніх людей «вирізали» рятувальники.

Відомо, що водій автомобіля «Dodge», 37-річний рівнянин, виїхав на смугу зустрічного руху, де допустив зіткнення із трьома автомобілями: «Chevrolet Niva» під керуванням 49-річного жителя міста Харків, «Renault Duster», за кермом якого перебував 45-річний житель столиці та автомобілем «Renault Trafic», водієм якого був 41-річний житель селища Млинів.

У ДТП постраждали троє людей: водій автомобіля «Dodge» - у нього була закрита травму живота та ноги. За зовнішніми ознаками він перебував у стані алкогольного сп’яніння. У керманича відібрали зразки крові – в організмі був виявлений етиловий спирт в концентрації 1,99 %, що відповідає середній ступені алкогольного сп`яніння.

Також в ДТП травмувався і пасажир цього ж авто: 34-річний рівнянин отримав закриту травму грудної клітки і живота.

У водія «Renault Duster» діагностували закриту травму грудної клітки, живота та перелом ноги. Усіх їх госпіталізували в лікарню в Дубно. Потому останнього у важкому стані перевели в Рівненську міську лікарню, де він через кілька днів помер. Відомо, що в чоловіка залишилась неповнолітня дитина. 

Після цього слідчі перекваліфікували кримінальне провадження на частину 2 статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого). 

Нещодавно суд виніс вирок водію-винуватцю. У судовому засіданні два свідки зазначили, що відразу ж після автотранспортної пригоди у салоні транспортного засобу DODGE, яким їхав винуватець ДТП, бачили стопки.

Сам же водій-винуватець розповів, що того дня він був на роботі, а ввечері біля магазину зустрівся зі знайомим. Потому пізно ввечері його знову викликали на роботу, тож він запропонував другу поїхати разом. Після цього, коли на годиннику було за північ, вони поїхали у село Коти на Радивилівщині до кума водія. Після розмови останній поклав у машину пляшку самогонки. Коли повертались назад у Рівне і сталась аварія. Друг водія, який був із ним у машині, за словами одного зі свідків, опісля ДТП казав: «Коли присутні висловлювали претензії, то пасажир з автомобіля «DODGE JOURNEY» пояснював, що говорив водієві автомобіля, щоб той не пив».

Суд визнав рівнянина винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого. Йому призначили покарання у вигляді позбавлення волі на 3 роки з позбавленням права керування транспортними засобами на 2 роки. Це – мінімальне покарання, яке передбачено інкримінованою статтею.

З нього також стягнули кошти за залучення експерта, а це 14 444 гривні.

Чоловік ще може оскаржити цей вирок.

Читайте також