Суд відібрав водійські права у адвоката з Рівного за те, що був за кермом п`яним

У рівненського адвоката Олега З. суд відібрав водійські права та примусив його сплатити штраф у розмірі 10 тис. 200 грн за те, що перебував за кермом напідпитку.

Йдеться про 29 вересня 2017 року, коли працівники поліції склали на нього адміністративний протокол за керування автомобілем «Mitsubishi» у стані алкогольного сп’яніння. І хоча Олег З. відмовився пройти освідчення на стан алкогольного сп’яніння, очевидці на місці події засвідчили, що саме він перебував за кермом.

Відтак, ще 8 грудня минулого року Рівненський міський суд визнав громадянина Олега З. винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння), наклавши адміністративне стягнення у виді штрафу в сумі 10 200 гривень, та позбавив права керувати транспортними засобами впродовж року.

Втім, адвокат подав апеляцію на це рішення, і ось нещодавно в Апеляційному суді Рівненської області відбувся розгляд його апеляційної скарги на постанови Рівненського міського суду від 8 грудня 2017 року про притягнення його до адміністративної відповідальності за ст. 122-4 (залишення місця дорожньо-транспортної пригоди), ст.124 (порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів) та ч.1 ст. 130  Кодексу України про адміністративні правопорушення.

В суді апеляційної інстанції Олег З. і свідок, який у той вечір перебував з ним у його авто, переконували суддю, що за кермом автомобіля перебував товариш, який залишив транспортний засіб ще до приїзду поліції, і не заперечували, що обоє, і Олег З. і пасажир, перебували у стані алкогольного сп’яніння. Про те, що в чоловіків були наявні ознаки сп’яніння, а свідок плутався у показах, свідчить і відео з нагрудних камер поліцейських, що демонструвалось під час судового розгляду.

Відтак, суддя Апеляційного суду Рівненської області постанову Рівненського міського суду залишив без змін, а апеляційну скаргу адвоката Олега З. — без задоволення. Відтак йому все ж доведеться сплатити штраф у сумі 10 200 гривень штрафу. Крім цього, впродовж року він не зможе керувати транспортними засобами, оскільки суд позбавив його такого права.

Втім, суддя скасував дві інші постанови Рівненського міського суду - про притягнення Олега З. до адміністративної відповідальності за ст.ст. 122-4 та 124 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а адміністративне провадження закрив за відсутністю складу адміністративного правопорушення.

За повідомленням прес-служби суду

Читайте також