Судді із Рівненщини продовжили термін відсторонення від посади через вимагання хабара

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Вища рада правосуддя на засіданні 4 серпня 2020 року вирішила задовольнити клопотання Генерального прокурора Ірини Венедіктової та продовжити до 17 вересня 2020 року строк тимчасового відсторонення судді Володимирецького районного суду Рівненської області Закревського Леоніда Володимировича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням його до кримінальної відповідальності. Про це повідомили у пресслужбі ради.

"31 липня 2020 року до ВРП надійшло клопотання Генпрокурора про продовження строку тимчасового відсторонення судді від здійснення правосуддя, оскільки ухвалою слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 3 серпня 2020 року строк досудового розслідування у кримінальному провадженні продовжений до семи місяців (до 17 вересня 2020 року)", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що Вища рада правосуддя на засіданні 9 червня 2020 року задовольнила клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького про тимчасове, строком на два місяці (до 9 серпня 2020 року), відсторонення вказаного судді.

20 лютого 2020 року Закревському Л.В. було вручено складене того самого дня заступником Генерального прокурора – керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницьким Н.І. повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною третьою статті 368, частиною другою статті 3692 Кримінального кодексу України.

Суддя Закревський Л.В. підозрюється у проханні надати неправомірну вигоду службовій особі, яка займає відповідальне становище, за вчинення службовою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища та в одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави.

Читайте також