Судді Рівненського апеляційного господарського суду допомагають колегам

Задля надання методичної допомоги у застосуванні законодавства судді Рівненського апеляційного господарського суду здійснюють блок робочих поїздок до місцевих судів апеляційного округу.

Так, до Господарського  суду Рівненської області завітали судді РАГС Вікторія КОЛОМИС та Анжела МАЦІЩУК

До слова, Вікторія Коломис їздить на новенькому купе "Mercedes-Benz GLE 400 4 MATIC" вартістю, згідно з електронною декларацією1 млн 375 тис. 350 грн., проте нині на ринку, за словами фахівців, це авто коштує близько 2 млн грн. Та головне - вона не пройшла Громадьку раду доброчесності і згідно з висновком не відповідає критеріям доброчесності та професійної етики. Відтак, виникає питання, яким чином пані Вікторія Коломис досі працює на посаді і чому.

Під час зустрічей судді обох інстанцій обговорювали питання застосування  положень нового процесуального господарського законодавства для дотримання єдності судової практики.

Зокрема, увагу було зосереджено на питаннях представництва прокурора у господарському процесі, змін, що відбулися у його процесуальних правах та обов’язках.

Також судді детально зупинилися на питаннях, пов’язаних зі скаргами за участю органів Державної виконавчої служби України у світлі останніх Постанов, прийнятих Верховним Судом.

Окремою темою дискусії було відвід та самовідвід судді у господарському процесі. Судді активно обговорювали питання порядку та наявності підстав для заявлення самовідводу судді.

Також судді ділилися враженнями щодо порядку кваліфікаційного оцінювання суддів на різних його етапах. Оскільки серед суддів були такі, що успішно пройшли кваліфоцінювання,  питання про його деталі «сипалися» від суддів, у яких зараз воно у процесі.

Загалом судді відзначили користь та інтерес таких  робочих зустрічей.

До Господарського суду Хмельницької області судді Рівненського апеляційного господарського суду, який також входить до апеляційного округу, з робочим візитом завітають у липні 2018 року.

Довідково: Відповідно до статті 27 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», до повноважень апеляційного суду відноситься надання місцевим судам методичної допомоги в застосуванні законодавства.

Читайте також