Судитимуть учасників угрупування, які допомагали чоловікам з Рівненщини виїхати до Молдови

Перед судом постануть учасники угрупування, які займалися переправленням військовозобов'язних чоловіків через державний кордон до Молдови.

Повідомляють у Рівненській обласній прокуратурі.

Слідством встановлено, що нелегальний канал втечі ухилянтів налагодив батько з двома синами. За грошову винагороду вони зобов’язувались перевести «клієнтів» через кордон з Молдовою поза пунктами пропуску. При цьому розробили цілу схему: один з обвинувачених зустрічав чоловіків біля потяга, інший – довозив до початку незаконного маршруту на прикордонній території, а третій відповідав безпосередньо за переведення ухилянтів через кордон поза межами пункту пропуску.

Чоловіків затримали в грудні минулого року, коли вони намагались незаконно переправити через державний кордон двох військовозобов'язаних жителів Рівненщини.

Обвинувальний акт скеровано до Тарутинського районного суду Одеської області.

Досудове розслідування проводили слідчі Управління СБУ в Рівненській області за оперативного супроводу контррозвідки УСБУ в області та сприяння 9 прикордонного загону імені Січових Стрільців.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Читайте також