Свідоме святкування: сьогодні і завтра у нічних клубах Рівного роздаватимуть презервативи та тестуватимуть на ВІЛ

У розважальних закладах Рівного безкоштовно роздаватимуть презервативи та тестуватимуть на ВІЛ, пише Рівненський обласний благодійний фонд "Наше Майбутнє"

Як відомо, серед рівненської молоді неабиякою популярністю користується День святого Валентина, який у всьому світі відзначають 14 лютого. Закохані готують один одному подарунки, вітання та влаштовують романтичні вечірки.

Щоб в чергове нагадати сексуально активним людям про безпеку статевих зв’язків, неурядова організація, яка бореться з ВІЛ/СНІДом AIDS Healthcare Foundation (AHF) започаткувала День презерватива. Увесь світ відзначає його напередодні Дня усіх закоханих - 13 лютого, тобто сьогодні. Не виключенням є і місто Рівне.

Відтак, рівненський обласний благодійний фонд «Наше Майбутнє» запрошує рівнян долучитися та зайняти свідому позицію, щоб попередити передачу статевих інфекцій, у тому числі і ВІЛ.

«У рамках заходу передбачено безкоштовне тестування на ВІЛ-інфекцію та роздача усім бажаючим презервативів», - розповідає керівник фонду Людмила Рибчук. – «У такий спосіб ми хочемо мотивувати рівнян до захищеного сексу. Прикро визнавати, але часто молодь обирає секс без презервативу через певні стереотипи та необізнаність, тому девіз акції у цьому році - "Презерватив завжди в моді».

Відтак, сьогодні, 13 лютого, у розважальному закладі «Торнадо» з 22 до 23 години можна буде безкоштовно пройти тест на ВІЛ та отримати презервативи. Завтра, 14 лютого, на майдані Незалежності усі охочі з 12 до 14 години зможуть отримати безкоштовні презервативи. А вже увечері, з 22 до 23 години, у нічному клубі «Лагуна» можна буде також безкоштовно пройти тест на ВІЛ та отримати презервативи.

Акція проходить за підтримки AIDS Healthcare Foundation (AHF) та МБФ «Альянс громадського здоров’я».

Читайте також