Священник з Рівненщини може бути причетний до махінацій з відбудовою Гостомеля

Президент України Володимир Зеленський звільнив Сергія Борисюка з посади голови Гостомельської селищної військової адміністрації Київської області. Журналісти Bihus.Info перед цим викрили махінації із відбудовою міста.

Замість Борисюка Гостомельською селищною військовою адміністрацією тепер керуватиме Сергій Смаль.

Перед цим журналісти Bihus.Info заявили, що Гостомельська селищна військова адміністрація перерахувала мільйони гривень підставним ФОПам та компаніям, які нібито займалися відбудовою селища після російської окупації і бойових дій. Серед них – мешканець тимчасово окупованого Донецьку, пенсіонерка з Миколаєва та біглий священник з Рівненщини. 

Зокрема, майже 9 мільйонів гривень на відбудову Гостомеля отримала компанія “Файсер торг”, яку незадовго до цього записали на Юрія Теселька – очільника релігійної громади з села Жовкині, що на Рівненщині. Нині чоловік тут не живе, а місцеві мешканці кажуть, що церквою він опікувався тут раніше, далі нібито набрав на односельців кредитів і кудись втік.  

Гостомельська селищна військова адміністрація пояснила таку ситуацію тим, що через війну закупівлі потрібно проводити швидко, а перевірка підрядників нібито не є частиною їхніх обов’язків. Після спілкування з журналістами в адміністрації приховали інформацію про всі бюджетні виплати зі спеціалізованого сайту.

У Бюро економічної безпеки вважають, що сума завданих державі збитків становить понад 5 мільйонів гривень. Фігурантам загрожує від семи до дванадцяти років тюрми, конфіскація майна та позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте також