Та сама клумба, той самий злочинець: у центрі Рівного вандал за дві ночі поспіль вирвав майже 200 тюльпанів (ФОТО)

У центрі Рівного впродовж двох ночей поспіль вандал вирвав з клумби майже 200 тюльпанів.

Так, лише вчора ми повідомляли про наймасовіше знищення квітів з міських клумб, зокрема, сталося це вночі на майдані Незалежності поруч з кінопалацом "Україна". Зловмисника, який, до слова, викрав близько 50 тюльпанів, патрульні затримали.

Проте вже наступного дня, сьогодні, 1 травня, на світанку до поліції повідомили, що там же, біля кінопалацу, чоловік з клумби рве тюльпани. Коли патрульні прибули на місце, застали зловмисника "на гарячому". Ним виявився той самий чоловік, що і напередодні - 42-річний мешканець села Колоденка Рівненського району, який нещодавно вийшов на волю з в'язниці, де "сидів" за крадіжки. 

До слова, якщо минулої ночі "квітолюб" тюльпани зрізав, то цього разу він викопав 130 квіток разом із цибулиною. Відтак, загалом за дві ночі поспіль він знищив близько 200 висаджених рослин на загальну суму понад 4 тисячі грн.

За обома цими фактами у поліції відкрили кримінальне провадження та розпочали досудове розслідування за част. 2 ст. 185 ККУ (крадіжка, вчинена повторно). Наразі затриманий не хоче спілкуватися з правоохоронцями та жодних показів слідству не дає. За скоєне злодієві рослин тепер "світить" до 5 років позбавлення волі.

До слова, неподалік клумби, з якої чоловік вирвав квіти, сьогодні помітили також ще одного раніше судимого чоловіка - 25-річного мешканця Корецького району. Його співучасність до цього злочину наразі перевіряють слідчі.

Усі зрізані і вирвані квіти правоохоронці під розписку повернули комунальному підприємству «Трест зеленого господарства», який їх висаджував. Там, до речі, зазначили, що орієнтовна вартість одного тюльпана із цибулиною становить 25 гривень, тож загальна сума збитку від крадіжки становить близько 4,5 тис. грн.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Рівненської області.

Читайте також