"Такого не було сім років": мер Рівного про негоду в місті

Фото - Суспільне

За попередню добу у Рівному випала місячна норма опадів. Метеоцентром було зафіксовано 14 сантиметрів снігу.

Про це повідомив міський голова Рівного Олександр Третяк.

"За статистикою гідрометеоцентру, така ситуація у Рівному не спостерігалась з 2013 року. Хочу сказати, що відучора у режимі нон-стоп працює техніка. Попри те, що є чимало скарг та звернень, що, мовляв, не видно техніки. Техніка працює у цілодобовому режимі. Двигуни автомобілів не глохнуть. Міняються тільки водії, які оперативно заступають на зміну і працюють на всіх вуличних мережах міста", - зазначив пан Третяк.

Міський голова особисто був у складі екіпажу служби надзвичайних ситуацій.

"По всіх районах міста виїжджали та працювали ДСНС та патрульні, комунальні служби. Ситуація, в порінянні з іншими містами, на які теж випала велика кількість опадів, непогана. Також вранці провів чергову оперативну координаційну нараду задля відлагодження всіх сил та ресурсів, які в нас є. Було прийнято рішення сьогодні з 12 години дня в місто з військового гарнізону виїжджає техніка наших військових", - прокоментував мер.

За його словами, військові будуть прибирати сніг та допомагати учасникам дорожнього руху.

"КРАЗи та МАЗи військових будуть допомагати автомобілям великої ваги підніматися на проблемних ділянках міста. Зокрема, на перехрестях Бандери-Княгині Ольги та мікрорайоні Північному. Військові будуть працювати також на розчистку снігу. Зокрема, 30 військових особового складу ОК "Захід" працюють також з нами в тандемі та забезпечуюють доїзд на зупинки громадського транспорту та до об'єктів соціальної інфраструктури", - зауважив очільник міста.

До боротьби з негодою залучена також важка техніка Національної гвардії військової частини 3055. Зокрема, до буксирування фур на вулиці Київській. Працівники тресту зеленого господарства розчищають пішохідні зони, зупинки громадського транспорту. Три одиниці техніки та 50 людей працюють конкретно на зупинках. 

"Станом на зараз у місті знаходиться 21 одиниця техніки нашого рівненського ШЕУ. Звертаюсь до представників бізнесу, підприємців - розчищайте території поблизу своїх об'єктів, не чекайте, коли приїде комунальна техніка. 

Звертаю увагу голів ОСББ - скоординуйте зусилля свої та двірників, щоб внутрішні прибудинкові території були розчищені, забезпечте доїзд автомобілів швидкох допомоги та інших служб", - наголосив Олександр Третяк.

Сьогодні о 6-ій вечора буде проведена чергова координаційна зустріч, на якій буде узгоджуватися план дій щодо максимальної очистки вулиць міста від снігового покриву у нічний період. Мер закликав містян не залишати свою техніку на вулицях міста. Особливо на тих місцях, де буде проїжджати грейдер, адже техніка не дозволяє якісно прибрати сніг. 

Читайте також