Таксі у Рівному - недешеве задоволення: як зросли ціни

У Рівному внаслідок дефіциту пального зросли тарифи таксі. На АЗС шалені черги, а вартість бензину та ДП зросла - це і стало причиною нових тарифів.

Повідомляє Радіо Трек.

Зміни у службі таксі «GPS Taxi» (305)

Вартість поїздки тут зросла на 20%.

Мінімальний тариф на сьогодні – 43 грн.

За кожен наступний кілометр дораховують по 7,20 грн.

Ця служба таксі безплатно возить волонтерський штаб Рівного та управління охорони здоров’я. У них є свої коди та відповідальні особи, які знають як правильно викликати таксі. А ще безоплатно возять військових – водії самі бачать військових і не беруть з них грошей, каже керівник служби Руслан Фаліон.

Зміни в «Опті-Таксі» (579)

А от з «Опті-Таксі» не все так просто – там базова націнка зросла на 3 грн, але крім того, є ще й «динамічна націнка». Це коли у певному районі замовлень більше, ніж вільних автомобілів. Тоді вартість поїздки може збільшитись від 10 до 30%. Це мотивація для водіїв, щоб вони брали замовлення, каже керівник служби Веніамін Федорчук.

Мінімальний тариф у 579 на сьогодні – 40 грн.

Також в «Опті-Таксі» ви можете спробувати викликати машину під час комендантської години (через додаток) – деякі водії цієї служби мають спецперепустки. Гарантії, що авто приїде, на жаль, не дають, адже ближче до 23-ї години таксисти роз’їжджаються по домівках, але спробувати таки можна.

У цієї служби таксі теж є послуга «волонтер», яка допомагає зекономити. І, крім того, водії так само самостійно вирішують возити військових безплатно.

Додамо, що в обох службах транспорту наразі вистачає, хоча незначна частина водіїв від перевезень усе ж поки що відмовились.

Читайте також