"Там вважають, що це окрема країна": у селі на Поліссі відбулись мітинги проти "дистанційки"

На Рівненщині у Старосільській громаді відбулися мітинги батьків проти дистанційного навчання у школах. 

Дану ситуацію прокоментував перший заступник голови РОДА Сергій Подолін. За його словами, освітяни Рівненщини - це високопорядні, професійні люди з громадянською позицією. Однак, випадок протестів дійсно було зафіксовано у Старому Селі.

"Це цікава доволі територія по багатьох показниках. Починаючи з бурштину. Там не йдуть в армію чомусь, там вважають, що це окрема країна. Там, коли приїжджають правоохоронні органи, є випадки протестів і фізичних речей протизаконних. Тому там це питання виникло. Дійсно, в Старосільській громаді 23-24 вересня батьки протестували проти дистанційної форми навчання. Там чотири школи. Люди взагалі не розуміють, що здоров'я - головне і вакцинуватись потрібно. Там Старосільська ЗОШ - 7% вакцинованих працівників, Дроздинська ЗОШ - 10%. Більш менш піднімається показник у Вежецькій та Переходицькій школах. Там відповідно 48% і 62%", - зазначає пан Подолін.

Чиновник наголосив, що винятків для окремих громад робити не будуть і всі школи мають бути вакциновані на 80%.

"Що стосується нашої реакції - ми живемо у правовій державі. У нашій області працює обласна державна адміністрація, яка контролює виконання законів, нормативних актів і всіх речей, які пов'язані з правовою державою. Тому постанова діє. Ми не закрили школи, а перевели їх на дистанційне навчання. Там якість навчання падає - це мають розуміти керівники навчальних закладів і педагоги. Поки не буде провакциновано 80 відсотків освітян даної території хоча б першою дозою - школи будуть працювати дистанційно", - прокоментував заступник очільника області.

Читайте також