"Тарифи у місті будуть не найвищими по Україні" - мер Рівного про вартість тепла та гарячої води

Сьогодні, 12 жовтня, під час засідання виконкому депутати міськради прийняли рішення про підвищення тарифів на тепло та гарячу воду для населення.

Міський голова Рівного Олександр Третяк прокоментував зростання тарифів та розповів, яким чином влада буде допомагати населенню та компенсувати вартість комуненергії.

"Розумію стурбованість мешканців міста. Сам проводив доволі складні перемовини із представниками Кабінету Міністрів, із Міністерством. Адже Уряд поставив нас - місцеву владу - у дуже непрості умови. Фактично, на нас переклали відповідальність по прийняттю непопулярних рішень. Так вирішив Київ, щоб зменшити частку негативу на себе. Виходимо з того, що є. Змогли домовитися і переконати наші ТКЕ в тому, що тарифи для населення мають бути не високими. Знайшли механізми компенсації, щоб допомогти населенню, щоб люди справились. Із міста будемо шукати варіанти, як компенсувати різницю в тарифах. Таким чином, тарифи у нашому місті будуть не найвищими серед українських міст", - зазначив мер.

Серед механізмів, які допоможуть впоратися із вартістю опалення та гарячої води пан Третяк назвав підвищення акцизу та збільшення відсотку ПДФО, який надходитиме до бюджету міста. За його словами, раніше до міста надходило 60% ПДФО, а решта - до загальнодержавного бюджету. Тепер це буде 64% - із яких додаткові кошти спрямують на компенсацію вартості тарифів.

"Вже практично прийняте рішення, що ті кошти, які будуть надходити від ПДФО, від акцизу та інші варіанти компенсаторів від Уряду - ми ті кошти будемо перенаправляти на теплокомуненергію. Прийнято рішення, що та орендна плата, яку Рівнетеплоенерго сплачує у бюджет міста за користування майновим комплексом - буде вся спрямована на компенсацію вартості тарифу", - зазначив міський голова Рівного.

Читайте також