Техніка, яка допомагає економити на комуналці: димохідні газові колонки та інші пристрої

В осінньо-зимовий період суми у платіжках за комуналку різко зростають. Врятуватися від «ударів по кишені» допомагають економічні прилади - наприклад, димохідні газові колонки, котли.

Чому саме ці пристрої сприяють економії, яке ще обладнання допомагає зменшити навантаження на сімейний бюджет

Переваги газових колонок

Представлені за посиланням https://www.moyo.ua/ua/bt/klimaticheskaya-tekh/vodonagrevately/gas_protochnie/vid_dymohodnyj/ газові колонки димохідні — це доступні за ціною прилади для водопідігріву. Їх найголовніша чеснота — високий ККД. Вони дозволяють економити кошти, оскільки відчутно здешевлюють вартість 1 кубометра гарячої води. Зумовлено це низькими витратами природного газу.

Також серед причин, які допомагають платити за комунальні послуги менше:

  • Висока швидкість нагріву. Більшість моделей всього за 1 хвилину видає понад 10 літрів гарячої води.
  • Відсутність накопичувального бака. Колонки не витрачають енергію на підтримання температури води в резервуарі.
  • Бюджетність

В асортименті димохідних колонок є величезна кількість недорогих функціональних моделей.

До того ж газові колонки менші за накопичувальні електричні бойлери. Тому вони дозволяють економити не тільки гроші, але й вільний простір у помешканні.

Чим привабливі твердопаливні котли

Кліматичні агрегати, які працюють на твердому паливі, — один з найекономніших різновидів опалювальної техніки. Витрати на їхню експлуатацію значно нижчі, ніж на утримання електричних або газових котлів. Головна причина економічності — доступна вартість твердого палива, а також низькі темпи його згорання.

Коефіцієнт корисної дії багатьох твердопаливних котлів перевищує 95%. Це свідчить про високу швидкість окупності

Переваги пристроїв:

  • швидкий і економний обігрів приміщень (навіть великої площі);
  • великий вибір різновидів твердого палива;
  • зручне керування;
  • проста конструкція та повна автономність.

Для чого потрібна енергоефективна побутова техніка

Деякі застарілі холодильники, праски, духові шафи витрачають багато електроенергії. Відповідно, їхня експлуатація також відбивається на кінцевих сумах у квитанціях за комуналку. 

Практика показує, що заміна старих девайсів на нові (з підвищеними показниками енергоефективності) дозволяє зменшити щомісячні витрати енергоресурсів приблизно на 15-25%. Щоб відчути вигоду, потрібно обирати техніку для дому, яка належить до класу енергоефективності А чи класів А+, А++ та А+++.

Витрачати менше, але при цьому не жертвувати власним комфортом, дозволяють розумні системи освітлення, Смарт-розетки й вимикачі, двозонні лічильники, аератори на водопровідні крани.

Читайте також