Телефонні шахраї Рівненщини прикидаються прокуратурою

фото ілюстративне

Прокуратура попереджає громадян про телефоне шахрайство

В нашій області шахраї вигадали спосіб незаконного заволодіння майном (коштами) громадян.

Зокрема, від імені керівництва Сарненської місцевої прокуратури у приймальні державних установ та організацій, а також приватних підприємців телефонують шахраї з проханням надати грошові.

За вказаним фактом вже розпочато досудове розслідування кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 353 КК України (самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи), яке здійснюють органи поліції. Попередньо з’ясовано, що телефонні дзвінки здійснюються з однієї із виправних колоній, що розташована на тимчасово окупованій території Луганської області.

Сарненська місцева прокуратура звертається до громадськості, суб’єктів господарювання, керівників органів державної влади та місцевого самоврядування бути обачними, у випадку отримання подібних дзвінків від імені працівників органів прокуратури чи інших правоохоронних органів, в жодному разі не слід передавати (перераховувати, надсилати) гроші невідомим особам. Про подібні пропозиції, чи факти вчинення протиправних дій від імені працівників органів прокуратури області, негайно слід інформувати поліцію за номером телефону 102.

Матеріали Сарненської місцевої прокуратури Рівненської області

Читайте також