"Тисячу від Зеленського" можна буде витратити на купівлю книг

Тисячу гривень, яку виплачуватимуть повністю вакцинованим українцям, можна буде витратити на купівлю книг. Про це повідомила міністерка економіки Юлія Свириденко. 

Зовсім скоро, з 19 грудня, стартує програма «єПідтримка». Урядова команда працює для того, щоб людям було зручно скористатись 1000 грн за участь в кампанії вакцинації, а бізнес отримав необхідну підтримку, - написала вона. 

За її словами, урядовці провели зустрічі з представниками сфери культури, Інституту книги, Асоціації книговидавців та книгорозповсюджувачів, інших інституцій. Проаналізували втрати від карантину в книговиданні та вирішили, що витратити 1000 грн на придбання книг можна буде від початку програми «єПідтримка». 

Додамо, що коштами в рамках цієї програми можна скористатись лише протягом чотирьох місяців. 

Нагадаємо, 15 листопада президент України володимир Зеленський анонсував виділення кожному українцю, який пройшов повний курс щеплення, по тисячі гривень. Кошти, за його словами можна витратити на абонемент у спортзал, кінотеатр, театр, музей, концертний зал чи виставковий центр, або купити квитки для мандрівок всередині країни на внутрішні авіа- та залізничні перевезення. Участь у програмі зможуть взяти громадяни, які пройшли повний курс вакцинації, що підтверджується відповідним сертифікатом у мобільному застосунку “Дія”

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, кошти нараховуватимуться на віртуальну картку у додатку Дія. Програма стартує з 19 грудня.  

Читайте також