Топ-7 пам'яток у Рівному: цікава екскурсія лише за 1 день

У Рівному дуже багато цікавих місць, про які не знають навіть деякі гіди. Туристи приїжджають сюди заради мальовничої архітектури, романтичних парків, храмів і музеїв історії. У місті панує своя незвичайна атмосфера умиротворення, а в місцевих кафешках мандрівників завжди готові нагодувати вишуканими стравами української кухні чи просто почастувати чашкою ароматної кави. Для справжніх поціновувачів гармонійного відпочинку ми підготували список місцевих пам'яток, які можна оглянути всього за один день. 

Свою прогулянку варто розпочати з відвідин Воскресенського собору. Він був побудований у XIX столітті. Цікаво, що в роки радянської влади з нього прибрали всі релігійні атрибути, а приміщення перетворили на виставку, присвячену атеїзму. Сьогодні споруда знову належить громаді православних християн. Тут регулярно проводяться богослужіння.

Продовжуючи тему релігії, можна вирушити до краєзнавчого музею. На його експозиціях виставлено колекцію старовинних ікон. Крім того, тут можна знайти великий вибір експонатів щодо нумізматики.

Туристам із дітьми сподобається в рівненському зоопарку. Він був заснований ще 1982 року. Тут сьогодні мешкає понад 150 видів тварин. Різноманітна і місцева флора. Загалом на території зоопарку висаджено приблизно 130 видів рослин, включно з доволі екзотичними. Під час прогулянки можна буде подивитися на мавп, оленів, бізонів, верблюдів, ведмедів. У зоопарку є вольєри з птахами й рептиліями. А перед відходом загляньте до штучного водоспаду та не забудьте про фруктовий сад. У ньому дуже мальовничо. 

Жителі Рівного й гості міста дуже тепло відгукуються про парк імені Шевченка. Він був заснований у XVIII столітті. Тому в наш час вік деяких тутешніх дерев становить 150–200 років. Їх разом із чагарниками тут понад 160 видів. Для розширення різноманітності парку екзотичні рослини привозили для висадки з Китаю, Японії, Далекого Сходу та Середньої Азії. Родзинкою паркової зони є каскад басейнів зі старовинними фонтанами, навколо якого ростуть плакучі верби.  

Зробити пам'ятне фото вдасться біля пам'ятника Уласу Самчуку. Постамент було встановлено у 2005 році. Самчук справедливо вважався одним із найвідоміших журналістів України.

Варто зайти до Музею бурштину. Тут є бурштинове каміння, приблизний вік якого становить 40 млн років. Ну і нарешті багато хто закінчує прогулянку екскурсією пивним заводом. Рекомендуємо скуштувати місцеве пшеничне й темне пиво. Шикарний смак без ароматизаторів і консервантів. 

Багато хто скаржиться, що зараз у Рівному не вистачає гарного грального будинку. Такі розваги було легалізовано відповідним законом ще минулого року. Але поки що інвестори не поспішають вкладатися у сферу азартних ігор. Можливо, це пов'язано з тим, що сильну конкуренцію становлять популярні онлайн-казино. Вони працюють досить довго та пропонують своїм клієнтам купу бонусів. Тому навряд чи вдасться швидко переманити в них гравців.

Читайте також