Топ-12 зимостійких в`юнких троянд, які квітнуть все літо

Ілюстративне фото

В’юнкі троянди стануть чудовою прикрасою ділянки. Квіти ефектно заповнять порожні простори у дворі, привнесуть казкові нотки і приховають непривабливі деталі території. Головними перевагами кучерявих кущів вважаються їх невибагливість і стійкість до температурних перепадів.

У статті перелічені сорти троянд, які чудово зимують у кліматі України та квітують усе літо.

Flammentanz – морозостійкий кущ, пагони якого виглядають довгими і масивними. Темно-малинова квітка має махрову текстуру. Діаметр розпущеної троянди сягає 8-9 см. Аромат дуже ніжний і ледь відчутний. Троянди радують своїм цвітінням тільки одне літо.

Golden Gate. Квіти з шипами, що відрізняються великою кількістю пагонів, довжина яких може досягати 4-4,2 м. Бутони куща збираються в кисті. Квіти пофарбовані в жовті кольори. Їх структура відноситься до бархатистої, а діаметр досягає 10 см. Golden Gate володіє чудовим ароматом, що нагадує запах тропічних фруктів. Кущам цього сорту потрібне гарне укриття від затяжних дощів і зимових морозів. Різновид рослини з шипами схильний до різноманітних недуг. Крім того, її часто пошкоджують шкідники.

Golden Gate Sympathie. Шикарні яскраво-червоні бутони даного сорту не залишать байдужим жодного квітникаря. Довжина куща може досягати 3 м, а ширина рослини – в межах 1,8-2,2 м. Квіти, зібрані в невелику кисть, можуть бути різного діаметру. Golden Gate Sympathie швидко росте і стійко переносить негативні фактори. На жаль, рослина має вагомі недоліки. Велика кількість бутонів з яскравими пелюстками прикрасять дачну ділянку лише в перший рік. У наступні роки кількість бутонів буде значно зменшуватись.

Ilse Krohn Superior – сорт, який стійко переносить затяжні дощі, зимові морози і шкідників. Ilse Krohn Superior – троянда безперервного цвітіння. Вона володіє великими квітами, діаметр яких часом перевищує 15 см. Масивні бутони молочного відтінку виглядають ніжними, стебла досить короткі. Довжина куща рідко перевищує 2,2 м. Кущі виглядають пишними і розлогими.

Laguna – різновид троянди, яка відрізняється кістеподібним цвітінням і яскраво-вираженим надзвичайно приємним ароматом. Пелюстки рослини мають оксамитову текстуру і забарвлені в ніжний рожевий колір. Лагуна практично не схильна до шкідників і рідко хворіє. Дуже важливо на зиму вкривати кущ.

Super Excelsa – різновид махрових троянд, забарвлених в яскраві відтінки фуксії. Діаметр квітів в межах 4-5 см. Кисть при цвітінні стає великою. Максимальна довжина стебел досягає 3,5 м. Рози чудово переносять спекотну жару і затяжні зимові морози. Фахівці рекомендують висаджувати саджанці в тінистій частині двору, щоб бутони не втрачали насиченість відтінку внаслідок прямого контакту з сонячними променями.

Snow Goose відрізняється мініатюрними квітами білого відтінку, які зосереджені на кожній з кистей по 10-15 шт. Листя рослин дрібне і темне, а шипів на гілках практично не спостерігається. Головною перевагою сорту є безперервність цвітіння. Трояндочки ідеально підійдуть для декорування вертикальної поверхні. Особливого догляду рослини не потребують. Це найбільш довгоквітучі троянди.

Super Dorothy – морозостійкий невибагливий сорт, який починає цвісти вже в кінці травня. Кущова довжина нерідко перевищує 3 м, а ширина знаходиться в межах 1,2 м. Яскраво-зелене листя виглядає дуже ефектно на тлі малинових трояндочок (можуть зустрічатися і інші відтінки)

Rambling Rector – сорт, який змінює відтінок пелюсток. Поступово бутони відтінку слонової кістки набувають чарівну білосніжність. У кожному пензлику може бути більше 40 квіточок. Нерідко довжина куща може досягати 5,5 м. Сорт не потребує щільного укриття від зимових заморозків. Кущі відмінно переносять високу температуру. Їх з легкістю можна черенковать. Квітковий букет з цього сорту буде виглядати дуже ефектно.

Santana. Яскраві червоні трояндочки не схильні до вигоряння на сонці. Квіточки рослин з шипами володіють великими розмірами, діаметр одного розкритого бутона може досягати 11 см. Кущі виростають до 3 м в довжину. Сорт не примхливий і може витримувати погані погодні умови. Довгий період цвітіння є безперечною перевагою. Зацвітає троянда на початку червня.

Polka – дуже великі троянди, діаметр яких в межах 15-16 см. Ніжні коралові або абрикосові квіти рясно розташовані на невисоких кущах, довжина яких ледь досягає 2 м. Зацвітати може до 3 разів за один сезон. Вагомою перевагою вважається стійкість рослин до недуг. Дуже важливо утеплити кущі перед зимовими холодами. Запах бутонів дуже ніжний

Don Juan – цікава назва невибагливого ??різновиду в’юнкої троянди, бордові квіти якої рясно розташовані на великих кущах. Довжина куща досягає 3,5 м, а ширина не перевищує 2 м. Сорт не потребує укриття на зиму і не схильний до захворювань. Аромат квітів зберігається весь поточний період цвітіння

Джерело

Читайте також