ТОП-5 цікавих і незвичних екскурсій у Рівненській області

Ілюстративне фото

Саме влітку - у період відпусток та сонячної погоди - найбільше користуються попитом різного виду екскурсії. Руїни замків, мальовничі пагорби та водойми, квести та сплави по бурхливих річках. Коли, як не у теплу пору року, займатись такими розвагами. Ми підібрали перелік цікавих та оригінальних екскурсій у Рівненській області, які підійдуть як дорослим, так і дітям. 

"У пошуках гнізда сокола". Гра-квест-орієнтування

Розважально-пізнавальна подорож для школярів, сімей, для фірм бажаючих влаштувати корпоративну гру своїм працівникам.

Гра з елементами квесту та спортивного орієнтування проходить в мальовничому каньйоні Надслучанської Швейцарії і Соколиних гір з використанням рафт-байдарки. Родзинкою даного відпочинку є особлива атмосфера захоплюючої пригоди, певного змагання між командами, цікавих та пізнавальних завданнь, опанування керування байдаркою. Усі учасники пригоди матимуть можливість вдосталь накупатися та посмакувати їжею, що приготовлена на живому вогнищі.

Гра відбуватиметься на лівому березі річки Случ. Учасники матимуть пішу прогулянку вздовж русла до Соколиних гір. Берег всипаний кам’яними брилами, а виходи кам’яних скель створюють казкові краєвиди. Повітря п’янке від пахощів різнотрав’я.

Учасники одноденної пригоди здійснять підйом до руїн Губківського замку XV ст. де колись була неприступна твердиня, витвір волинської фортифікаційної школи, що красувався над водами Случа.  

Детальніше про організації екскурсії можна дізнатись тут.

Сторінками Голокосту

Корець є частиною транскордонного маршруту, що об’єднує штетли (єврейські містечка) Польщі, України та Білорусі під назвою ,,Шляхами штетлів. Мандрівки забутим континентом”, адже ця територія була зоною осілості єврейства. Великий культурний прошарок цієї нації знищила Друга світова війна. У місті з чисельних синагог, шкіл, бібліотек, друкарень, лікарень, аптек, власниками яких були євреї, залишились лише спогади. На жаль, околиці міста – урочище Шитня, с. Суховоля, с. Козак стали ,,чорними” для корецької єврейської громади.

На місцях масових розстрілів жертв Голокосту на початку 1990-х за кошти громадської організації ,,Корецькі євреї в Ізраїлі та закордоном” встановлено меморіальні знаки. В 2018 році цей список поповнився – зведено символічну стіну пам’яті межиріцької єврейської громади. В м. Корець збереглась вулиця, де знаходилось єврейського гетто.

При потребі працівники історичного музею допомагають у відтворенні генеалогічного дерева, пошуку прізвищ загиблих в період Голокосту, місць проживання євреїв на території Корецького району. 

Деталі екскурсії можна дізнатись у організаторки Ніли Брухлій .

"Бурштинові копальні"

"Бурштинові копальні" - музей під відкритим небом, де туристи можуть подивитися на результати видобутку бурштину як легального, так і нелегального", –  повідомив Андрій Пєхотін, один із засновників туристичного проєкту «Бурштинові копальні». Окрім споглядання, учасникам екскурсії пропонують бурштинове сафарі на квадроциклах.

Детальніше про екскурсію можна дізнатись за телефоном: 097 6521911

Пригода на Рівному місці. Тур вихідного дня

На сторінці Рівненщини туристичної  можна дізнатись про цікаву та насичену екскурсію по Рівненській області. Упродовж одного дня усі охочі зможуть відвідати найбільш цікаві та мальовничі місцини області.

Зокрема, учасники:

  • У Клевані помилуються крейдяними горами, озером Безодня, древнім костелом та залишками замку. 
  • Зроблять найромантичніші фото у Тунелі Кохання.
  • Зачудуються творінням природи та людини – унікальними Базальтовими Стовпами.
  • Помандрують лабіринтами Тараканівського Форту.
  • Почують легенди славного Дубенського замку та спустяться у підземелля тортур.

  • Відчують велич славетного Острога. Пройдуться кімнатами замку. 
  • Почують цікаві розповіді про колишніх мешканців міста Рівне, про їх екстравагантні звички та витівки. Зроблять фото-зупинку на Алеї Ковалів.
  • Помилуються сонячним камінням у Музеї Бурштину та почують легенди та розповіді про нього. 

За бажанням туристів, можемо додати до туру: чайну церемонію, дегустацію крафтового пива, екскурсію одним з найкращих зоопарків України.

Орнітологічна екологічна стежка «Заплавою річки Збитинка»

Екскурсія розпочинається з маєтку у селі Новомалин, що на Рівненщині. Впродовж століть усі власники (Малинські, Сосновські, Довгалло) суттєво прикрашали і збагачували маєток. Тут зберігалась велика кількість мистецьких цінностей. Також тут була велика бібліотека з унікальними творами. Зали палацу були тематичними, то ж були відповідним чином оздоблені. Не дарма на початку ХХ століття Новомалинський маєток вважався одним з найкрасивіших і найбагатших на Волині.

Під час Другої світової війни більшовики розграбували замок, а у 1943 році будівлю зруйнували. З тих пір маєток стоїть у руїнах.

Біля замку розташоване Новомалинське водосховище, яке чудово проглядається з пагорба, на якому збудовано історичну будівлю.

Значна площа відкритого плеса водойми, прилеглі заболочені плавні, ліси та луки сприяють підтриманню значного різноманіття птахів цієї території. Безпосередньо водосховище є місцем гніздування пірникози великої, лебедя шипуна, крижня, лиски, курочки водяної. Під час міграцій на водоймі зупиняються нерозень та гоголь, які занесені до Червоної книги України. На території водно-болотних угідь заплави річки нерідко можна побачити чорного лелеку, який харчується на луках, а гніздується в лісах в заплаві. А також, яскравого птаха - рибалочку, який полює на дрібну рибу в водоймах.

Також екскурсанти зможуть побачити місця гніздування ластівки берегової та бджолоїдки. Колонії цих птахів можуть нараховувати десятків, сотні гнізд. 

Крім того, зустрічаються журавель сірий, погонич звичайний, пастушок, чапля сіра, бугай, чайка, мартин звичайний, крячок білощокий та інші, можливе гніздування чепури великої. На міграції  тут трапляються деякі види куликів. 

Учасники екскурсії зможуть поспостерігати за великим різноманіттям птахів Поліського регіону, серед яких і хижі представники.

Детальніше про екскурсію можна дізнатись за телефоном 03654 22450 або на сайті Рівненщина туристична.

Читайте також