Торгівля на тротуарах та авторинок на Млинівській: у Рівному відновила роботу Мунварта

У Рівному відновила роботу Муніципальна варта, яка активно готується до запровадження штрафів за порушення благоустрою та неправильне паркування.

Під час брифінгу міського голови Олександра Третяка та в.о. начальника Департаменту Муніципальної варти Ірини Матаєвої було обговорено основні напрямки роботи Мунварти.

Зокрема, даний департамент було створено майже рік тому і весь цей час тривала підготовка до повноцінної роботи інспекторів. Також готували містян до нововведень інформаційно. 

Інспектори наразі не штрафують порушників, а проводять профілактичні бесіди. Співробітники варти орієнтуються на такі аспекти:

  • дотримання правил паркування,
  • благоустрій,
  • система "Безпечне місто" (камери відеоспостереження).

"За минулий тиждень інспектори Мунварти зафіксували 608 порушень. 238 автомобілів знехтували правилами знаку "зупинка заборонена". 62 авто знехтували забороною і паркували своє авто в місцях зупинки громадського транспорту. Це найпопулярніші порушення", - коментує мер Рівного.

Систему офіційних штрафів запустять вже найближчим часом. Про це поінформують населення заздалегідь.

Щодо програми "Безпечне місто", то на території громади встановлять 500 камер. Серед них такі, що можуть розпізнавати номерні знаки та обличчя людей.

"Тобто, якщо в базі правоохоронних органів буде внесено фото потенційного злочинця і ця людина буде наближатися до дитячого садочка чи школи, одразу буде спрацьовувати система безпечне місто і повідомляти про це", - додає Третяк.

Наразі у місті працює 5 інспекторів відділу контролю за паркуванням. 

"Вони працюють згідно розроблених маршрутів. Це практично весь центр міста. Хочу донести, що на сьогодні наша головна мета - комунікація з громадянами", - повідомляє  Ірина Матаєва.

За її словами, рівняни спокійно реагують на зауваження інспекторів та перепарковують автівки у відповідні місця.

Також є відділ контролю за благоустроєм. Основне завдання - комфорт мешканців. 

Зокрема, нещодавно інспектори відпрацювали вулицю Князя Романа, де систематично відбувається стихійна торгівля на тротуарі.

"Там є поруч відведені місця - ринок. Ми провели роз'яснювальну роботу, попрацювали з громадянами, прибрали територію, залучили КАТП. Просимо громадян здійснювати торгівлю у відведених місцях. Адмінстрація ринку готова пускати продавців безкоштовно або за символічні кошти", - зазначає керівниця Мунварти.

За словами Матаєвої, через війну введення офіційної системи штрафів відтягнулося. Наразі тривають юридичні процеси із налаштування системи.

Під час брифінгу також глядачі поцікавились, чи будуть інспектори працювати на авторинку на вулиці Млинівській по суботах. за словами рівнян, в цей день там ускладнений рух через накопичення автомобілів. На це Ірина Матаєва відповіла, що запит буде опрацьовано найближчим часом.

Телефон гарячої лінії департаменту: 0673138319

 

Читайте також