Товарообіг на Рівненській митниці минулого року склав понад 1,1 млрд дол.

фото ілюстративне

В січні-грудні 2018 року загальний товарообіг в зоні діяльності Рівненської митниці ДФС склав 1 млрд. 120 млн. 400 тис.  доларів США. Про це нещодавно повідомив в.о. начальника Рівненської митниці ДФС Іван Іванов.

За його словами, суб`єкти зовнішньоекономічної діяльності найбільше імпортували до України паливні елементи (твели), добрива мінеральні, аміак безводний, трактори, сівалки, вантажні автомобілі, причепи та напівпричепи, легкові автомобілі, скло, комбайни, арматуру для трубопроводів, карбонати, смоли фенолоальдегідні, фунгіциди, вугілля кам`яне, трансформатори електричні, форми для лиття скла, вимикачі електричні, риба морожена, машини формувальні. Експортували, в основному меблі для сидіння, банки скляні для консервування, фанеру клеєну, соєві боби, мінеральні добрива, плити деревостружкові, лісоматеріали необроблені, гальку, гравій, щебінь, котли для центрального опалення, кукурудзу, олію соняшникову, м`ясо охолоджене, одяг, ягоди чорниці заморожені, мед натуральний.

Варто зазначити що у порівнянні з січнем - груднем 2017 року  загальний товарообіг збільшився на 16,9 млн. доларів США (1,5%). Зокрема обсяг  експорту збільшився на 53,2 млн. доларів США, а імпорт зменшився - на 36,3 млн. доларів США.

Кількість  учасників ЗЕД, які здійснювали зовнішньоторговельні операції в зоні діяльності Рівненської митниці ДФС з початку року становить 1452.

Повідомляє Рівненська митниця ДФС

Читайте також