Трагедії нічому не вчать: на Рівненщині виявили 6 дітей, які плавали без дорослих

На Рівненщині вчора правоохоронці провели рейди на берегах водойм. Під час перевірок на громадян склали 13 адміністративних матеріалів за порушення.

Про це інформують у відділі комунікації поліції області.

Зокрема, працівники поліції наголошували дорослим про заборону розпивання алкоголю, адже основними причинами загибелі на водоймах є купання в стані сп’яніння та порушення елементарних правил поведінки. За результатами рейду на дев’ятьох правопорушників склали адмінпостанови за статтею 178 КУпАП.

Крім того, відпочивальникам зауважили на тому, що неповнолітні в жодному разі не можуть купатися без нагляду дорослих. Також акцентували увагу на забороні запливати за межі зони для купання, стрибати у воду зі споруд, не пристосованих для цього, і в місцях з невизначеною глибиною та станом дна. Дітям рекомендували не організовувати ігри та розваги, пов’язані з пірнанням та небезпекою для тих, хто перебуває поруч у воді.

А от на водоймі у Радивилові поліцейські виявили двох малолітніх: 5-річного хлопчика та його 12-річну сестру, які купалися без дорослих. Обох дітей працівники ювенальної превенції доставили додому. Чотири аналогічні факти зафіксували і на території Сарненського району. За усіма фактами на батьків за неналежне виконання батьківських обов’язків склали протоколи на статтею 184 КУпАП. 

Нагадаємо, на Рівненщині із початку червня водна стихія забрала життя 14 осіб, серед яких — п’ятеро дітей.

Читайте також