Трагедія у поході: через самогубство чоловіка туристи з Рівного не можуть повернутись із Туреччини

Майже місяць українські туристи не можуть виїхати із Туреччини. Це люди із Рівного, Києва і Запоріжжя, які поїхали пройти популярною Лікійською стежкою, але прикрий випадок вніс свої корективи.

Це - самогубство одного з учасників їхньої похідної групи.

Українці приїхали в Туреччину ще 15-го жовтня, а через два дні один із чоловіків вкоротив собі віку. Ірина Громико повідомила BBC News Україна, що трагедія сталася на пляжі біля Олюденіза.

Один з учасників групи перебував в складному психологічному стані, не спав, постійно дзвонив друзям та родичам. Інші туристи це помітили і намагалися не випускати його з поля зору, але в один момент чоловік відокремився від групи і встромив собі ніж в сонну артерію.

Ще живим його забрали до лікарні, де він помер.

"Був російськомовний свідок трагедії. Не член нашої групи, який казав, що все бачив на власні очі, але поліція не взяла в нього ані свідчень, ані контактних даних", - зазначає вона.

Тіло українця повернули додому і 22 жовтня поховали.

Понад 12 годин тривали допити учасників групи і після цього суд заборонив сімом українцям залишати Туреччину до завершення судово-медичної експертизи.

Пізніше вони з'ясували, що є не свідками у справі, а підозрюваними, каже Ірина.

Члени групи не можуть виїхати в Україну, на всьому економлять, в них закінчуються гроші, а дехто може втратити роботу. 26 жовтня туристи не змогли повернутися до України, як було заплановано, через те, що не можуть залишити країну на час проведення слідства.

У МЗС України запевнили, що дипломати контролюють ситуацію.

"Консули взаємодіють із турецькими правоохоронцями, які ведуть розслідування. Вони також підтримують регулярний зв'язок із родичами загиблого та туристами", - повідомив BBC News Україна речник МЗС Олег Ніколенко.

Читайте також