Транспорт, театри та садочки: що буде дозволено на Рівненщині попри карантин

Сьогодні під час щоденного брифінгу у Рівного обговорювалось питання введення "червоної" епідемічної зони у окремих регіонах області.

Зокрема, з понеділка у "червоній" зоні опиняться міста Рівне, Вараш, Острог, Дубно, Костопільський та Здолбунівський райони.

Попри карантинні обмеження, на Рівненщині зроблять акцент не на тотальні забороні, а на посилення контролю за дотриманням правил.

Перший заступник голови РОДА Сергій Подолін розповів про рішеня стосовно карантинних заходів.

"Є ряд обмежень по роботі транспорту, закладів та інших місць скупчення людей у "червоній" зоні. Ми розуміємо, що життєдіяльність мешканців Рівненщини - це стабільна робота малого та середнього бізнесу, соціальної сфери. Вони повинні працювати", - зазначив чиновник.

За його словами, приймаючи вчора протокол робіт по обмежувальним заходам, які будуть вводитись з понеділка на території 4 міст та 2 районів, члени комісії пішли до більш жорсткої системи контролю.

"Ми не будемо закривати ринки, торгові центри. Ми дозволимо працювати транспорту в тих межах, які повинні здійснюватися. Ми наголошуємо на засобах захисту, але даємо можливість працювати дитячим садочкам. Батьки працюють, а маленьких діток нема де залишити. При тому, ми даємо доручення продслужбі, поліції та місцевим виконавчим органам посилити відповідальність і контроль за режимом карантинних обмежень", - поінформував пан Подолін.

Він додав, що на державному селекторі піднімалось питання про роботу театрів та кінотеатрів:

"На сьогодні в умовах "червоних" зон кінотеатри та театри будуть працювати.  У нас дійсно серйозна епідемічна ситуація в області. У нас вже буде працювати 13 опорних лікарень. Але є проблеми із забезпеченням кисневих точок". 

Усі рішення обласної комісії ТЕБ та НС погодив "Київ".

До слова, у місті Рівне офіційно канікули у школах - до 30 жовтня.

Читайте також