Тренди одягу на літо 2021: що придбати в гардероб для спекотних днів?

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

Не за горами теплі літні дні і справжня літня спека. Про літній гардероб потрібно потурбуватись заздалегідь і придбати все необхідне, щоб почуватися комфортно. Саме комфорт є акцентним під час вибору образів для літа 2021.

На які речі звернути увагу та які матеріали обрати - читайте у статті.

Які тканини у тренді влітку 2021?

Одним із базових акцентних матеріалів цього літа є льон. Саме ця тканина у поєднанні з класичними фасонами буде дуже популярною цього сезону. Зокрема, легкий костюм із жакетом та шортами або брюками-паллацо із льону - маст-хев цього літа. Обирайте базові тони - білий, сірий, беж чи кемел або пастельні кольори (жовтий, рожевий, лавандовий).

Льон чудово підходить для спекотної погоди, адже дозволяє тілу дихати та приємний на дотик. Аналогом льону може бути бавовна або еко-тканини із конопель. Саме такі природні матеріали є актуальними цього літнього сезону.

Для суконь можна обрати легкий шифон або софт. Постарайтесь уникати синтетичних тканин, таких як віскоза або поліестр, адже вони можуть викликати алергічні реакції. 

Тренди у одязі на літній сезон 2021

Джинси кльош

Такі джинси у стилі 2000-х років знову повертаються у моду. Головна відмінність від тієї епохи - джинси мають бути з високою талією. Однак, низька посадка теж актуальна - у оверсайз штанах або джинсах-бойфрендах. Такі джинси варто поєднувати із кроп-топами або укороченими футболками.

Брюки палаццо

Фасон таких брюк є класичним - вони мають високу посадку та розширюються донизу. Популярними є гіперболізовані оверсайз брюки із легких тканин. Обирайте базові кольори і поєднуйте їх з яскравими асесуарами або оригінальним взуттям. До таких брюк підійдуть як кросівки, так і босоніжки на підборах.

Жакети оверсайз

Такі жакети у тренді вже не перший сезон і не здають своїх позицій. Оверсайз у різних форматах актуальний у 2021 році. Однак, варто пам'ятати головне правило оверсайзу - якась ділянка тіла (щиколотки, живіт, руки) має бути відкрита, щоб не створювалась ілюзія повноти.

Оберіть класичний жакет із бавовни або льону, який тримає форму та є фактурним і поєднуйте його із брюками палаццо, шортами, спідницею міді або джинсами. 

Міні

Міні знову повертається у моду - і це не жарт. Літнього сезону 2021 саме така довжина спідницб буде актуальною. Однак, якщо ви обираєте міні-спідницю, то доповніть її мінімалістичними аксесуарами, щоб образ був елегантним та витонченим. 

Міні актуально носити з речами у спортивному стилі - кросівками або кедами, кроп-топами, спортивними толстовками та бейсболками.

Шорти-бермуди

Ці шорти є річчю, яку вважають асексуальною, однак саме комфорт жінок є акцентним у трендах літа 2021. А що може бути більш зручним, ніж легкі шорти довжиною до коліна у спекотну погоду.

Поєднуйте їх з оверсайз сорочками та короткими топами у базових тонах.

Кроп-топи та оверсайз футболки

Така базова річ, як кроп-топ або комфортна футболка оверсайз -  це супутник усіх модниць цього літа. Такий верх у базовому білому або бежевому кольорі легко поєднується із багатьма образами. Ці зручні речі варто придбати у свій гардероб на весь весняно-літній сезон, адже їх можна комбінувати з теплими речами та доповнювати аксесуарами у різному стилі.

Чоловічі сорочки оверсайз

Вільна та розкута - саме так має виглядати жінка влітку 2021 року. Комфортна сорочка, яка більша на кілька розмірів та дає волю тілу - базова річ у спекотний день. Для таких фасонів краще обирати натуральні тканини та класичні кольори, які легко поєднати з більш яскравими елементами. Якщо Ви обрали білу сорочку, то вона буде чудово освіжати будь-який образ.

Сумки "багет"

Така міні сумка є черговим ехо 2000-х років. Саме тоді такі сумки були найбільш популярні. Невелика сумка є зручною у щоденному використанні, адже у неї можна помістити необхідні речі та не обтяжувати образ. 

Варто звернути увагу на мінімалістичні дизайни таких сумок, які підкреслять витонченість фігури та красиву лінію плеча. 

Сукні на запах

Класика сереж фасонів суконь - моделі на запах. Такі сукні ніколи не вийдуть з моди і їх сміливо можна купувати з перспективою на довге використання. Обирайте тонкий трикотаж або шифон, щоб сукня красиво струменіла до колін або нижче. Краще виглядають такі фасони у довжині міді. Трендовим є квітковий принт або крафісні малюнки. Також можна звернути увагу на колорблок.

Сукні міді у стилі бохо

Еко-стиль тримається серед головних трендів уже кілька сезонів. Це зумовлено і тим, що в ньому використовують натуральні тканини та вільні силуети. Якщо ви не фанат бохо, то можна придбати красиву вишиту сукню або сорочку, яка поєднується з джинсами або брюками палаццо.

Читайте також