Трійця 2023: яскраві листівки та привітання у віршах та прозі

Сьогодні православні українці відзначають одне з найголовніших церковних свят  - Трійцю або Зелені свята. 

На Трійцю у церквах проводять святкові літургії, читають молитви за померлими та молитви про порятунок.

Також цього дня прийнято прикрашати будинки зеленими травами та гілками дерев. Із давніх часів Трійця вважається символом розквіту природи та початком нового життя.

Пропонуємо вам побажання у прозі та листівки до свята для привітання своїх рідних та близьких: 

Привітання у віршах

Озеленили ми оселі,

Щоби настрій був веселий,

Бо з давен у нас в народі,

Зелений колір в день цей в моді.

Все що квітне та буяє,

Нині серце зігріває,

В кожен дім несуть багато,

Радості Зелені свята!

***

Світ навколо зеленіє,

І душа тому радіє,

Бо прийшли Зелені свята,

І в віночках вже дівчата,

Весело пісень співають,

На сопілках хлопці грають:

Із Зеленими святами

Щиро нас усіх вітають!

***

Вділи всі зелені шати –

І будиночки, і хатки,

Всі немов на карнавал,

В листячку помчав трамвай.

Йдуть святить вінки дівчата,

З ними йдуть Зелені Свята!

Озеленюєм оселі,

Щоби всі були веселі,

Бо давно вже у народі

Цей зелений колір в моді!

Все, що квітне й розквітає

Нашу душу звеселяє,

Хай несуть Зелені свята

Щастя й посмішок багато!

***

Трійцю весело стрічай!

І Ісуса прославляй!

Щастя і добра родині!

Миру нашій Україні!

Привітання у прозі

Вітаю з великим святом Святої Трійці, наповненим літнім теплом та прекрасною зеленню. Нехай ваше серце не знає тривог і ви переповнювалися любов'ю, цвітінням добрих почуттів до далеких і близьких, благословенною щедрістю та безмежною вірою у краще. Нехай Свята Трійця оберігає вас, захищає від необачних слів і вчинків, вселяє у надію у найкраще.

***

Вітаємо зі світлим християнським святом – Трійцею! Відчиніть вікно, впустіть літо та святе благословення! Нехай Отець, Син і Святий Дух оберігають вашу сім'ю, приносячи в дім лише душевний спокій, міцне здоров'я та віру у краще. Непохитної віри, Божої милості та дарування, чуйного серця та доброти. Нехай ваша душа не знає скорбот і світиться щастям. Спокою, безпеки та миру вам і вашому дому!

***

Зі святом Трійці вас! Нехай урочистий церковний дзвін наповнить душу натхненням і радістю, зміцнить віру і подарує надію, зцілить хвороби й нагородить терпінням, мудрістю, життєвими благами та щасливими миттєвостями.

***

Вітаю зі святом святої Трійці! Бажаю, щоб небесні Охоронці завжди були за спиною. Щоб прикрощі, печалі й негаразди розсіялися і поступилися місцем миру, радості і спокою. Нехай віра в найкраще разом зі свіжим літнім повітрям оселиться у вашому будинку. Добра вам і благополуччя!

***

У Зелену неділю, у Трійцю бажаю вам гармонії, радості і тепла! Хай свято прийде у ваш дім і приведе з собою щастя та добробут! Бажаю пишного стола, веселих пісень, домашнього затишку. Хай зникнуть всі негаразди із вашого життя, хай вас оберігають янголи, нехай Бог візьме вас під своє крило, а благодать і спокій панують у душі!

***

У світле свято Трійці всім серцем бажаю вірного кохання, міцної віри, залізного здоров'я, щасливої усмішки, надійної удачі, прекрасного життя та чудових людей у ній. Нехай Пресвята Трійця захищає тебе від бід і дарує тобі добру надію!

***

Вітаю з Трійцею і бажаю, щоб у душі завжди жила надія, щоб у серці було багато місця для щирого кохання, щоб у житті все цвіло та гарнішало. Щастя, здоров'я, радості, добробуту, миру та добрих чудес.

***

Світла дому, усмішки на обличчі, світла в очах, щоб берег від усіх напастей ангел-охоронець, а удача, успіх, щастя та благодать завжди вели за руку, захищаючи від негараздів та неприємностей. З Трійцею!

 

Читайте також