Троє дітей-сиріт з Рівненщини отримали власне житло

http://www.dubrrda.gov.ua

У Дубровицькому районі троє осіб з числа дітей-сиріт упродовж останніх трьох місяців підписали договори купівлі- продажу на  квартири в місті Дубровиця. 

"Отримання власного житла – це важлива  подія для кожного із нас, а особливо для тих, хто ще в ранньому віці втратив обох батьків",- сказав  очільник Дубровицького району Микола Петрушко. Придбання квартир стало можливим завдяки виділенню на Дубровиччину у 2018 році субвенції з державного бюджету.

Тільки за останні 2 роки ми змогли забезпечити житлом 4 молодих людей.

Роботу щодо пошуку  житла та визначення найперших щасливчиків здійснювала районна комісія з питань забезпечення житлом осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Держава повністю компенсувала вартість  двох однокімнатних квартир та майже 90 відсотків вартості третьої квартири.

За словами голови районної комісії Миколи Кохна, першого заступника голови Дубровицької райдержадміністрації, житло обиралося відповідно до умов, які визначено постановою Кабінету Міністрів України від 15 листопада 2017 року №877 «Про затвердження Порядку та умов надання у 2018 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа».  

Завдяки ініціативі Президента України Петра Порошенка,  є  унікальна можливість забезпечити власним житлом дітей-сиріт та осіб з їх числа. Щоб Отримати кошти із державного бюджету необхідно було пройти певні кроки... Це свідчить про наполегливість, відповідальність усіх  гілок влади:  органів місцевого самоврядування, служби у справах дітей РДА, районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей і молоді, фінансових структур", - підсумовує голова РДА.

За інформацією прес-служби Дубровицької РДА

Читайте також