Троє з водіїв були п`яні: на Рівненщині поліції чотири рази за добу пропонували хабар

На Рівненщині правоохоронці вчора задокументували чотири спроби водіїв відкупитися. Троє із автомобілістів - були у стані сп'яніння.

Про це інформують у відділі комунікації поліції області.

Так, на Дубенщині у селі Хотин екіпаж СРПП зупинив автомобіль «Volkswagen Touran», 35-річний водій якого перебував у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду — 2,21 проміле. Аби поліцейські не склали адмінпротокол та не вилучили транспортний засіб, поклав у службове авто 900 гривень.

До відділення поліції № 2 (смт Рокитне) Сарненського РВП прийшов 20-річний житель села Дроздинь, у якого в ніч з 15 на 16 травня за керування напідпитку вилучили автомобіль «BMW». Аби повернути легковик, він запропонував інспекторці СРПП 200 доларів США. Однак коли поліцейська попередила його про кримінальну відповідальність за такі дії — підняв ціну до 300 доларів. Слідчо-оператива група задокументувала злочин, тож тепер, окрім штрафу йому може загрожувати покарання відповідно до Кримінального кодексу. 

Крім того, у селі Олександрія Рівненського району поліцейські СРПП зупинили авто «Daihatsu» під керуванням 65-річного жителя села Волошки, який порушив ПДР. Аби не сплачувати штраф — запропонував поліцейським неправомірну вигоду у розмірі п’ять тисяч гривень. Після неодноразового попередження про кримінальну відповідальність за такі дії, поклав указану суму між сидіннями у службовому авто. 

Неподалік блокпоста у селі Вельбівно, колишнього Острозького району, на зупинці громадського транспорту поліцейські побачили чоловіка із явними ознаками алкогольного сп’яніння. Аби уникнути адміністративної відповідальності, 27-річний житель Хмельницької області поклав у службове авто 500 гривень.

За усіма фактами пропозиції та надання неправомірної вигоди службовій особі слідчі територіальних підрозділів поліції внесли відомості до ЄРДР за частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України.
Досудове розслідування триває.

Гроші у рамках кримінальних проваджень вилучені, а зловмисникам тепер може загрожувати до чотирьох років обмеження або позбавлення волі. 

Читайте також