Центр Рівного засяє на Миколая: буде святкова арка, фотозона та концерт

Фото - ілюстративне / відкриті джерела

В управлінні ЖКГ Рівного визначилися з концепцією святкування Миколая та інших зимових свят на майдані Незалежності. Цього року в обласному центрі вперше прикрасять ялинки, які ростуть на майдані Незалежності. Для святкової ілюмінації використають наявні з минулих років іграшки та підсвітку. У такий спосіб хочуть зекономити бюджетні кошти.

Урочисте запалювання вогників на центральних ялинках Рівного відбудеться у День Святого Миколая, 19 грудня. На майдані облаштують сцену, великі цифри 2021, святкову арку та фотозону. Однак саме відкриття новорічної локації відбудеться в онлайн-форматі, аби запобігти масовому скупченню людей.

– На сцені будуть мінімальні виступи, щоб створити святковий настрій в тій ситуації, яка в нас є зараз. Відкриття ми не робимо якогось помпезного, тому що у нас зараз епідемія коронавірусу, – зазначив начальник управління ЖКГ Рівного Володимир Пилипчук.

За словами чиновника, обмеження є рекомендаційними. Якщо батьки з дітьми захочуть відвідати відкриття, ніхто забороняти не буде.

Поласувати вуличною їжею з дерев’яних будиночків цього року не вийде. У Рівному відмовилися від ідеї проведення новорічного ярмарку.

В управлінні додають, що завдяки нововведенням цього року зекономлять близько 30-40 тисяч гривень коштів з міського бюджету. Однак вже заздалегідь планують, як зустрічатимуть 2022 рік.

– Є пропозиція, щоб виділити кошти на закупівлю штучної ялинки і на закупівлю нових ілюмінацій, щоб прикрасити центр міста і саме місто. Орієнтовно такі штучні ялинки коштують від 800 тисяч гривень і вище. Буде залежати від того, що ми захочемо, – розповів Володимир Пилипчук.

Усі святкові заходи у центрі Рівного планують провести до початку жорсткого карантину, тобто 8 січня.

Читайте також