Церковним лідерам Рівненщини нагадали про обмеження «червоної» зони

Через стрімке поширення коронавірусу у Рівненській ОДА провели позачергове засідання Ради християнських церков. 

Як повідомдяє ОДА, лідерів релігійних організацій закликали дотримуватись обмежень у "червоній" зоні. Як наголосив заступник голови ОДА Сергій Гемберг, зустріч зумовлена критичною ситуацією із захворюваністю. 

«Захворюваність на COVID-19 набирає стрімких обертів. Медична система області завантажена. На сьогодні розгорнуто 2100 ліжок в лікарнях, які надають допомогу хворим з COVID-19. Разом з тим завантаженість лікарень не зменшується і на сьогодні складає майже 80%. За минулу добу померло 25 людей – це добовий антирекорд за увесь період пандемії. Прикро, що поряд із цим у суспільстві мають місце антивакцинальні настрої. Водночас, важкі хворі, які потрапляють до реанімацій, як правило, не вакциновані», - наголосив перший заступник голови ОДА Сергій Подолін.

Кооодинаторка вакцинації в області Олена Гандзюк додала, що Рівненщина наближається до критичної заповненості «ковідних» лікарень, також зайнятий увесь високопотоковий кисень, реанімації заповнені на 100%. Кількість госпіталізованих на 50-60 осіб більша, ніж виписаних. В області розгортають додаткові ліжка, але не вистачає персоналу. Медицина працює цілодобово.

«Маємо високу динаміку зростання захворюваності, на високому рівні летальність. За час пандемії ми втратили 1657 людей. Рівень довіри прихожан до священників вища, ніж до державних інституцій. Ми просимо про ваше сприяння заходам, спрямованим на збереження життя та здоров'я людей, стримання та подолання інфекції», - зазначила заступниця гендиректора ДУ «Рівненський обласний центр контролю та профілактики хвороб» Олена Гашовська.

Начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Василь Тонконоженко нагадав про карантинні заходи у "червоній" зоні. 

А заступник начальника ГУНП в Рівненській області Руслан Стрельбіцький поінформував про виявлені порушення під час перевірок рейдових груп. А також нагадав про правила перебування у культових спорудах: у кожній культовій споруді має бути відповідальна особа за дотриманням карантинних обмежень, наявні дезінфікуючі засоби та дотримання маскового режиму. Захід може проводитись за умови не більше 1 людина на 4 метри квадратні площі приміщення. На відкритому повітрі має бути дистанція між людьми у півтора метри. 

 

Читайте також