Цей день настав: фонд Притули за кошти українців придбав для ЗСУ супутник

Фонд Сергія Притули за кошти українців, зібраних в межах акції "Народний Байрактар", придбав для українських захисників супутник. 

Як повідомляє Притула у своєму фейсбуці, після того, як компанія "Baykar" зголосилася передати Україні три безпілотники безкоштовно, у фонді постало питання, на що витратити 600 мільйонів, зібраних українцями в під час акції. 

"Ми пообіцяли вам розпорядития цими коштами так, аби вони принесли якомога більшу користь українському війську, і якомога більше шкоди нашим ворогам. Ми вступили у перемовини з Міністерством оборони України і після довготривалих консультацій таке рішення було знайдене...Українці, ви — космос! Ми купили супутник", — зазначає Притула.

Так,супутник має дати військовим доступ до бази даних супутникових знімків сузір’я ICEYE і цей доступ викупили більш ніж на рік вперед.

"Відтепер наша армія буде максимально швидко отримувати супутникові знімки високої якості, які допоможуть нам з оперативним плануванням операцій. "Бавовни" буде багато"", — йдеться у повідомленні.

За словами Притули, на сьогодні ICEYE володіє найбільш розвиненою технологією радарної супутникової зйомки. Цей договір – це серйозний крок у забезпеченні критичних потреб українського уряду у даних спостереження і суттєва допомога нашим Збройним силам.

ICEYE володіє найбільшим у світі сузір’ям SAR супутників, і забезпечує надійні та перевірені рішення у сфері спостереження Землі. На відміну від традиційних супутників для спостереження Землі, невеликі супутники для радарної зйомки від ICEYE можуть формувати високоточні зображення ділянок Землі при денному світлі, у ночі, та крізь хмари, йдеться такж у пресрелізі фонду Притули.

Читайте також