Цієї ночі в Рівному провели першу пересадку серця: що відомо

Фото - відкриті джерела;

Вперше в історії Рівного в міській лікарні провели пересадку серця. Вона розпочалась о 23-й годині вечора і тривала до 6-ї ранку.

Нове життя отримав чоловік із Сарненського району 47-ми років. Його донором став 37-річний чоловік, який отримав черепно-мозкову травму, яка виявилась несумісна з життям.

Операцію провели дев’ятеро лікарів у двох операційних. Це були шестеро медиків клініки імені Шалімова та троє рівненських фахівців.

Засновниця благодійного фонду «iDonor: Всеукраїнська платформа донорства» Ірина Заславець на своїй сторінці у мережі "Фейсбук" зазначила, що після того, як лікарі у Рівному констатували смерть мозку, рідні погодилися на те, щоб його серце продовжило битися.

Головний лікар міської лікарні Євген Кучерук у коментарі для Радіо Трек розповів, що без такої операції чоловік, який нині вже отримав нове серце, міг не дожити до нового року. Тому керівництво наважилось звернутись до рідних.

 «І самі ми говорили. І священник був, і психолог. Ми дуже вдячні цим людям», - додав пан Кучерук.

Цю операцію прокоментували і в Національному Інституті хірургії та трансплантології імені О. О. Шалімова:

«Командою із 6-ти осіб наші лікарі терміново прибули до Рівного, після повідомлення, що з’явився донор. Там був і пацієнт, який потребував пересадки. Операція проводилася на базі ЦМЛ м. Рівне за участю і фахівців міської лікарні. Очевидно, що зробити таку надскладну операцію в Рівному стало можливим дякуючи розвитку кардіохірургії в рівненській ЦМЛ та плідної співпраці транспланткоординаторів, яких нещодавно підготував наш інститут».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мережі опублікували фото операції із пересадки серця у Рівному.

Читайте також