Цілився брилою у поліцейських, а попав у їх авто: селянин напав на правоохоронців на Рівненщині

Фото з відкритих джерел, ілюстративне.

На Рівненщині домашнього насильника судили за опір, погрози та нанесення тілесних ушкоджень працівникам правоохоронного органу.

Подія мала місце у квітні 2020-го року в селі Аршичин колишнього Млинівського району. Місцева мешканка звернулась у поліцію із повідомленням, що її співмешканець вчиняє домашнє насильство.

О пів на десяту вечора на виклик прибули поліцейські. До них з воріт вказаного господарства відразу вийшов чоловік , який перебував в стані алкогольного сп`яніння. Працівники поліції, мали намір поспілкуватись із заявницею, однак він став ображати їх нецензурними словами та брутальною лайкою, безпричинно почав поводити себе агресивно та зухвало, ігноруючи законні вимоги останніх щодо припинення протиправної поведінки.

Потому селянин наблизився до одного з правоохоронців і, схопивши одиного з них за комір форменої куртки, наніс йому удар в шию зліва. Внаслідок цього заподіяв тілесне ушкодження у вигляді крововиливу в ділянці кута нижньої щелепи зліва, садна на шиї зліва – легкі тілесні ушкодження.

Продовжуючи свої злочинні дії, селянин узяв частину бетонного блока та тримаючи його в руках пішов у напрямку поліцейських, які перебували при виконанні службових обов`язків. При цьому, погрожував їм заподіяти тілесні ушкодження. Працівники поліції голосом попередили нападника про можливість застосування до нього зброї згідно ст. 46 Закону України «Про національну поліцію».

Однак той на попередження не відреагував та з метою умисного заподіяння тілесного ушкодження працівнику поліції кинув частину бетонного блоку в сторону одного з правоохоронців, але не влучив і блок потрапив в кузов службового автомобіля марки «Тоуоtа Рrius», чим спричинив механічні ушкодження транспортного засобу.

Обвинувачений у суді свою провину визнав. Йому призначили покарання:

  • за ч. 2 ст. 342 КК України - позбавлення волі на строк 1 рік;
  • за ч. 2 ст. 345 КК України - позбавлення волі на строк 1 рік 1 місяць.

На підставі ч. 1 ст. 70 КК України, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, визначити остаточне покарання у виді позбавлення волі на строк 1 рік 1 місяць.

Читайте також