Цього тижня українці можуть востаннє перейти на "зимовий" час

Фото - ілюстративне

25 жовтня, у ніч з суботи на неділю, українці переведуть стрілки годинників на одну годину назад. Разом з нашою країною на "зимовий" час перейдуть у понад 70 країнах світу. Однак найближче переведення годинників може стати для України останнім.

Перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук зареєстрував у парламенті законопроект про «Про обчислення часу в Україні», яким передбачається встановлення й закріплення на території України єдиного київського часу та відмову від подальшого сезонного переведення стрілок годинників.

Чиновник уточнив, що у законопроекті не вказується, який саме час пропонується залишити: літній чи зимовий. Лише зазначено, що сезонна зміна у подальшому здійснюватися не буде.

Стефанчук додає, що результати попереднього аналізу свідчать, що переважна більшість країн відмовляється саме від літнього та залишає зимовий час, відповідно до міжнародного годинного поясу.

Від ідеї з переведенням годинників планують у наступному році відмовитися і у Євросоюзі. Однак кожна країна самостійно вирішить за яким часом жити - літнім чи зимовим.

 

Читайте також