Цьогорічний травень у Рівному може стати найхолоднішим у цьому столітті

Фото - ілюстративне / відкриті джерела

1980-го року у Рівному зафіксували найхолодніший травень з моменту фіксації метеоспостережень за погодою в обласному центрі. Середньомісячна температура останнього місяця весни того року склала всього 9,8 градусів тепла. Про це інформує Погода і клімат.

Протягом травня 80-го було зафіксовано шість добових температурних рекордів, коли температура складала близько нуля градусів.

Цікаво, що цьогорічний травень у Рівному може стати найхолоднішим у цьому столітті. Перша половина місяця видалася майже на 2 градуси холоднішою від норми. При цьому значного потепління у найближчі 10 днів синоптики не прогнозують.

Нормою середньомісячної температури для Рівного є +14,3 градуси. Наразі в обласному центрі цей показник складає всього 11,3 градуси тепла.

Востаннє прохолодний травень у Рівному фіксували у 2004 році. Тоді середньомісячна температура повітря склала 12,1 градусів тепла.

Найтеплішим травень у Рівному був зовсім нещодавно – у 2018 році. Тоді середня температура останнього місяця весни склала +17,8 градусів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Можуть лишитись без урожаю: на Рівненщині у людей померзла картопля і помідори

Читайте також