Турбокільце в Рівному на перехресті Макарова і Дубенської - поки не з`явиться

Бюджетна комісія Рівнеради не схвалила рішення про розробку та фінансування проекту з облаштування турбокільця на перетині вулиць Макарова та Дубенська у Рівному, повідомляє Суспільне

За його словами голови бюджетної комісії Олега Карпяка, будівництво об’єкту вартістю в приблизно 20 мільйонів гривень для міста наразі непідйомне, а відтак зменшити аварійність на цій ділянці можна значно дешевшим способом. 

Нагадаємо, про перспективу створення там саме турбокільця заговорили торік влітку. Передували цьому двохмісячний аналіз міської влади спільно з урбаністами, проектування та обговорення. У поліції тоді погодились, що однією із причин частих ДТП на перетині цих вулиць є перевищення швидкості.

– Насправді цей проект просто пішов, якщо так говорити розмовною мовою, трішки "впереді паравоза". Поясню чому. Тому що в планах міста Рівного, і ми чули, що з держбюджту має будуватися велика об’їзна навколо нашого міста, нова. І це мала бути зв’зком Макарова, об’їзна і це турбокільце – інтегровано в цю систему. Оскільки ми зараз не знаємо, що буде з цією обїзною, – буде будуватися чи не буде будуватись, – виділені кошти будуть не будуть. Тобто доцільність цього турбокільця зараз під великим сумнівом, тому що робити таке велике для тої розв’язки сьогодні депутати вважають, що не потрібно. Потрібно встановити там світлофорний об’єкт для зменшення аварійності і на певний час закрити цю проблему на цьому відрізку дороги, – розповів голова бюджетної комісії Рівнеради Олег Карпяк.

Головне фото – візуалізація турбокільця на перетині цих вулиць, скрін із відео заступника міського голови В.Германа. 

Читайте також