"Тут починається наша земля": українські тероборонці під носом у ворога встановили прикордонний знак

Нещодавно президент України Володимир Зеленський подякував військовослужбовцям одного з батальйонів бригади ТрО м. Харкова за те, що ті вкотре показали ворогові, що українці — мужня, цілеспрямована нація, яку неможливо підкорити. Мова йшла про епізод, коли воїни цього підрозділу буквально під носом у противника встановили прикордонний знак на лінії державного кордону. 

Повідомляє Арміяinform.

Військовослужбовець на псевдо «Мисливець» у минулому, довоєнному житті очолював фірму з виробництва фармацевтичного та харчового обладнання. Тепер чоловік обіймає керівну посаду у батальйоні територіальної оборони.

"Упродовж трьох місяців війни я зробив неабияку кар’єру, — усміхається офіцер, — Почав з рядового, а тепер обіймаю посаду заступника комбата. Нещодавно отримав звання молодшого лейтенанта".

24 лютого застало чоловіка та його родину на курорті за кордоном. Рано вранці, відкривши стрічку новин в інтернеті, дізналися, що росія розпочала «спецоперацію» з геноциду української нації. Відразу вирішили повертатися на Батьківщину.

На початку березня чоловік він приєднався до лав батальйону ТрО, який щойно сформувався у місті. Тоді ж обрав і позивний — «Мисливець».

Два наступні місяці минули у навчаннях, тренуваннях, несенні служби на блокпостах. 2 травня підрозділ, де проходить службу «Мисливець», висунувся для виконання бойового завдання на один із найгарячіших напрямків оборони.

"До Старого Салтова ми заходили слідом за окремою механізованою бригадою імені Чорних Запорожців. Фактично поміняли їх на цій ділянці. До наших обов’язків входило утримати ситуацію під контролем, зорієнтуватися на місцевості, розставити пости й зайняти оборону", — розповідає заступник комбата.

Весь час ситуація на цьому напрямку залишалася напруженою — ворог не припиняв поливати українських воїнів з артилерійської зброї та мінометів.

Попри втрати, попри переважну чисельність у силах та озброєнні окупантів, батальйон гнав ворога з української землі.

"На одному з напрямків ми опинилися приблизно за 5 км від лінії державного кордону. Тоді виникла ідея продемонструвати оркам, де саме починаються українські землі, на яких, крім як удобрювати своїми рештками, їм немає чого робити, де ми будемо продовжувати їх нещадно вбивати. За день до того, як встановити прикордонний знак на лінії держкордону, провели розвідку, визначили місце, а наступного дня успішно провели операцію з «демаркації». Уявіть, як дошкуляла наша витівка ворогу! А ми… Це були ні з чим незрівнянні почуття — ось тут починається наша земля, наша домівка! І ми будемо відвойовувати кожен клаптик нашої України, аж поки останній москаль не покине її — живим чи мертвим", - каже "Мисливець".

Читайте також