У аптеках Рівного розкупили всі медичні маски (ВІДЕО)

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

У рівненських аптеках розкупили всі медичні маски. Ціни на марлеві постійно зростають. Про це повідомляє «Рівне 1».

Ажіотаж пов'язаний з поширенням коронавірусу. Нових поставок одноразових масок немає, адже виготовляють їх у Китаї.  Ліпшою альтернативою є марлева пов'язка. Їх в аптеках вистачає, але постачальники спекулюють на цінах.

Фармацевти у рівненських аптеках зізнаються, що самі дивуються з цін на маски: раніше медична маска коштувала 1 гривню 70 копійок, зараз ціна – 33 гривні 50 копійок.

Начальник державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Рівненській області Сергій Лебедь розповів, що ціна залежить від постачальника. Якщо постачальники піднімають свої ціни, аптека може або відмовити щоб закуповувати цю продукцію, шукаючи де дешевше або закуповувати.

«Антимонопольні органи вже зайнялись спекулятивним підвищенням цін, ця ситуація має бути під контролем держави, сподіваюсь так воно і буде», - прокоментував пан Лебедь.

Марлева пов'язка є хорошою заміною звичайній тканевій. Вона є багаторазовою, і виготовити її можна власноруч. Прати, прасувати і використовувати знову. Але носити її всім не варто. Лише хворим, аби не заражати здорових людей.

 

Читайте також