У Березнівському районі частково оновили матеріальну базу сільських клубів та будинків культури

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

На найближчому пленарному засіданні чергової сесії Березнівської районної ради, яка відбудеться 17 травня, планують розглянути питання «Про стан справ у сфері культури і туризму Березнівського району». Згідно із інформацією, яку подано в проекті рішення, на території району нараховується 41 клубний заклад, з них: 1 – комунальний заклад «Березнівський районний будинок культури», 14 – сільських будинків культури та 26 – сільських клубів.

Відтак, матеріальна база закладів клубного типу впродовж 2018 року збагатилася на 279,5 тис. грн., з них: 264,1 тис. грн. за рахунок місцевих бюджетів сільських рад та 12,4 тис. грн. - спецкоштів. В результаті придбано ноутбуки для районного будинку культури, Полянського будинку культури та Князівського сільського клубу, мікшерний пульт для Кам’янського будинку культури, стільці для Колодязненського будинку культури і Вітковицького сільського клубу, сценічні костюми для районного будинку культури, 3 мікрофони та мікрофонні стійки, акустичну систему для Полянського будинку культури, більярдний стіл в Яринівський будинок культури. Для Малинського сільського клубу придбано тенісний стіл та спортивний інвентар (20,0 тис. грн.). За спонсорські кошти придбано тенісний стіл для Губківського сільського клубу. Для Бистрицького сільського будинку культури придбано мультимедійний проектор та принтер, комп’ютер, спортінвентар.

За кошти сільського бюджету придбано 5 електроконвекторів для Вітковицького сільського клубу (10,5 тис. грн.) та 3 для Глибочецького сільського клубу (2,7 тис. грн.).

Проведено поточні ремонти в 31 клубному закладі, вартість яких становила 441,7 тис. грн., з них 439,9 тис. грн. використано на ремонти сільських клубних закладів.

На перекриття даху та ремонт глядацької зали Колодязненського СБК використано 134,2 тис. грн. з місцевого бюджету. В Кам’янському СБК встановлено 5 вікон на суму 19,5 тис. грн., замінено підлогу в Бронському СБК (48,8 тис. грн.), придбано 13 вікон для Соснівського СБК (46,0 тис. грн.), встановлено 3 дверей в Тишицькому СБК (10,5 тис. грн.). Ремонт підлоги у фойє Білківського сільського клубу становив 24,3 тис. грн. В Зірненському СБК відремонтовано сходи та викладено бруківку на суму 40,7 тис. грн. Побудовано туалет та придбано матеріали для підсобного приміщення Бистрицького СБК (79,5 грн). Більшість коштів виділені з місцевих бюджетів сільських, селищної рад, а також спецкошти та спонсорські.

Платні  послуги за 2018 рік становлять 193,1 тис. грн., з них в сільській місцевості 135,2 тис. грн. Надходження від платних послуг на 1 сільський клубний заклад становить 3380 грн. В середньому по району – 4709 грн. В  основному кошти використані на поточні ремонти та придбання призів і малоцінного інвентарю.

 

 

Читайте також