У Березному будують новий дитячий садок

У Березному киплять роботи над будівництвом нового дитячого садка. Вже закінчують накривати останній з 3-ох корпусів будівлі. У приміщенні вже встановили енергозберігаючі вікна, двері. Тож будівельники розпочинають і шпаклювати стіни. До роботи приступають й сантехніки та електрики. 

У дошкільному закладі виховуватимуться 150 дітей. Будівельники розповідають, що дитячий садок буде схожий на той, що запрацював в Оржеві у Рівненському районі. Для дошкільнят створять максимально комфортні умови. Тут будуть яскраві ігрові та спальні кімнати, спеціально облаштоване подвір’я, сучасний кухонний блок тощо.

Проект передбачає впровадження новітніх технологій під час утеплення стін та покрівлі, встановлення енергозберігаючих вікон, вузла обліку та автоматичного регулювання споживання теплової енергії.

Голова Березнівськоїрайдержадміністрації Віталій Люшин сподівається, що будівництво нового дошкільного закладу в південно-східному масиві міста суттєво поліпшить проблему із нестачею дошкільних місць. Адже Березнівщина – регіон з позитивною демографічною ситуацією.

«Зараз в Березному на одне місце в садочку претендує три дитини. Тож новенький дитячий садочок допоможе зменшити чергу до дошкільних закладів, адже тут працюватимуть вісім груп. Окрім того, буде створено 30 додаткових робочих місць. Маємо повну підтримку області та держави, тому з такими темпами невдовзі будемо святкувати новосілля», – зазначає Віталій Люшин.

Цього року на будівельні роботи закладу запланували спрямувати близько 17 мільйонів гривень з Державного фонду регіонального, а також 10 % з бюджету міста. Загалом вартість проекту оцінюють в понад 30 мільйонів гривень.

«Ми поступово вирішуємо проблему із чергами в дитячі садки. Лише за останні кілька років 3,5 тисячі дітей додатково змогли піти в садочки та отримати дошкільну освіту. Зараз в області будуються та реконструюються 13 дошкільних закладів, ще 7 – у планах», - прокоментував голова ОДА Олексій Муляренко.

Прес-служба Березнівської РДА 

Читайте також