У Білорусі хочуть створити оперативне командування біля українського кордону

Під час наради у міноборони Білорусі Олександр Лукашенко заявив про намір створити Південне оперативне командування біля кордону з Україною.

Інформує "Укрінформ" із посиланням на БелТА.

«На жаль, відкрився новий напрямок, як у нас заведено говорити, новий фронт, і ми не можемо не приділяти цьому уваги. Ми про це вже у першому наближенні говорили. Міністр оборони тоді запропонував нам ще одне оперативне командування відкрити – на південному фланзі, південному напрямку нашої країни. Це було ще торік. Ми тоді розуміли, що треба робити, але час так динамічно і швидко підштовхнув нас до того, що нам негайно треба створювати цей оперативний напрямок. Разом із західним, північно-західним буде й південне крило», - сказав Лукашенко.

Він заявив, що вже сьогодні, ще до створення оперативного командування на південному фланзі, білоруські військові змушені швидко на ходу відпрацьовувати «захист цих рубежів», проводити навчання, «обкатувати» білоруських військових.

«Це умова воєнного часу. Але поки що без війни. Я відчуваю і інформацію отримую, що хлопці поводяться гідно. Нам треба й планування відпрацьовувати за цих умов: якщо, не дай боже, війна, як діяти ми будемо», - заявив правитель Білорусі.

Читайте також